Sandefjord– Fredrikstad 20. juni 19.00

Onsdagens oppgjør blir det tredje eliteserieoppgjøret mellom de to lagene. De to foregående oppgjørene har endt med en seier til hvert av lagene, med en total målforskjell på 3-2 til Sandefjord.

Sandefjord har tapt sine siste fem eliteseriekamper. Sist de tok poeng i eliteserien var mot Stabæk 6. mai i år.

Fem strake tap er klubbrekord for Sandefjord.

Fredrikstad har sluppet inn minst ett mål i sine siste 15 bortekamper i eliteserien. Sist FFK holdt nullen borte var mot Start i mai 2006. 15 strake bortekamper uten å holde nullen er ny klubbrekord i Fredrikstad.

FFKs unge angriper Tarik Elyounoussi har scoret fem mål på ti kamper i årets sesong. Med det har han allerede tangert de fem målene han scoret på 25 kamper i fjorårssesongen.

Dersom kampen i Sandefjord ender uavgjort blir det FFKs uavgjort nummer 50 på bortebane i eliteserien. På 213 bortekamper har FFK vunnet 66, tapt 98 og spilt 49 uavgjort.

FFK sliter på bortebane også denne sesongen. Kun tre av klubbens 15 poeng er hentet på fremmed gress.

Sandefjord sliter etter pause. Hele fem poeng har laget fra hvalfangerbyen tapt etter hvilen. Dette er årets høyeste tall i eliteserien.

FFK scorer ofte tidlig. Hele syv ganger har de scoret kampens første mål i årets eliteserie. De syv kampene har endt med fire seire, to uavgjort, og ett tap.

FFK sliter i eget luftrom. Hele seks mål har blitt scoret med hodet på østfoldingene.

FFKs Anders Stadheims neste opptreden i eliteserien blir hans kamp nummer 100 i serien.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Sandefjord (12): Ingen nye på skadelisten. Gustaf Crona, Harald Aksnes og Hans Erik Ødegaard fortsatt uaktuelle. De er langtidsskadede. Fredrik Thorsen og Mikael Andersson er heller ikke aktuelle grunnet skader.

Fredrikstad (6): Det drøyer enda en ukes tid før Erik Bråthen og Christian Berg blir klare. Trond Erik Bertelsen ute til høstsesongen.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-0.

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Brann – Aalesund 20. juni 19.00

Brann er ubeseiret mot Aalesund i eliteserien. På fire kamper har Brann vunnet to, og to har endt uavgjort. Total målforskjell lyder 9-4 til Brann.

Dommer Tom Henning Øvrebø som dømmer kampen i Bergen har dømt syv eliteseriekamper så lang i år. Han har fortsatt ikke delt ut et straffespark denne sesongen.

Brann har ikke tapt på de siste seks hjemmekampene i eliteserien. Sist Brann tapte i Bergen var da Rosenborg stjal seriegullet på tampen av fjorårssesongen, den 22. oktober 2006. Aalesund har hatt god kontroll bakover på bortebane den siste tiden, og oransjetrøyene har ikke sluppet inn et eneste bortemål på de siste tre bortekampene.

Tre bortekamper uten baklengs er klubbrekord i AaFK.

Aalesund har tatt syv ganger så mange poeng borte som hjemme i årets sesong. Ett fattig hjemmepoeng er fasit, mens syv poeng er hentet på bortebane.

Brann er gode etter hvilen. De har skaffet 10 poeng etter pause, noe som er det høyeste tallet i årets eliteserie.

Aalesund har på sin side tapt tre poeng etter pause til nå, og sluppet inn hele 13 mål etter halvtid. Ingen har sluppet inn flere etter hvilen så langt i år.

Bann har ligget under med 0-1, men snudd til seier to ganger denne sesongen.

Branns Ardian Gashi fyller 26 år på kampdagen.

Ramiro Corrales sin neste eliteseriekamp blir hans kamp nummer 50 i serien.

Jan Gunnar Solli kan få et større jubileum mot AaFK, om han spiller. Han spiller da sin kamp nummer 150 i eliteserien.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Brann (1): Keeper Håkon Opdal soner karantene for rødt kort. Johan Thorbjørnsen står dermed i mål. Armann Björnsson ute av troppen, han sliter med et kne. Sannsynlig erstatter blir Olafur Örn Bjarnason.

Aalesund (13): Trond Fredriksen soner karantene for gule kort. Magnus Kihlberg ute med strekkskade. Erlend Holm og Thomas Pedersen ute med lyskeskader. I tillegg er Amund Skiri usikker på grunn av en kneskade og betegnet som «bortimot uaktuell» til Brann-kampen.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke samme divisjon.

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Stabæk–Viking 20. juni 19.00

Statistisk sett er det jevnt mellom de to klubbene i på Stabæks hjemmebane. 11 eliteseriemøter har endt med fire seire til hvert av lagene, og tre uavgjorte resultat. Total målforskjell lyder 16-15 til Viking.

Stabæk har slitt mot Viking i de siste møtene mellom klubbene. Laget fra Bærum har ikke vunnet en eneste gang på de siste 11 møtene mellom klubbene. Sist Stabæk slo Viking i eliteserien var i august 2000. Viking pleier å finne nettmaskene mot Stabæk. Stavanger-laget har scoret minst en gang i de siste 20 møtene mellom lagene. Sist Viking ikke scoret mot Stabæk var i august 1995. Stabæk er et av formlagene i årets serie. De har ikke tapt på ni eliteseriekamper.

Dette tangerer klubbrekorden for Bærum-laget.

Viking er også i flytsonen i årets serie, og har vunnet fire strake kamper.

Stabæk er tre mål unna å score klubbens hjemmemål nummer 300 i eliteserien. De har spilt 148 hjemmekamper i serien.

Stabæk og Viking har begge vunnet tre kamper der de har ligget under med 0-1 i årets serie.

Stabæks Somen Tchoyi har scoret I sine tre siste eliteseriekamper. (tre mål på tre kamper)

Vikings Peter Ijeh har scoret I sine fire siste eliteseriekamper. (seks mål på fire kamper)

Daniel Nannskogs neste eliteseriemål blir hans mål nummer 25 i serien.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Stabæk (2): Inge André Olsen ute til høstsesongen. Jon Knudsen og Tommy Stenersen erklært kampklare etter helgens kamp, mens Alanzinho testes tirsdag. Det blir neppe tatt noen avgjørelse på om han blir spilleklar før onsdag.

Viking (3): Formlaget har samtlige spillere disponible til toppkampen mot Stabæk.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-1.

Dommer: Roy Helge Olsen, Flekkerøy.

Strømsgodset – Tromsø 20. juni 19.00

De to klubbene har en jevn statistikk i Drammen. På åtte kamper har begge lag vunnet tre ganger, mens to kamper har endt uavgjort. Total målforskjell lyder 17-16 til Tromsø.

Dommer Terje Hauge har kun delt ut et straffespark denne sesongen. De gjorde han til Rosenborg, mot nettopp Strømsgodset, 13. mai i år.

Etter en god periode med tre strake seirer er TIL nå nede i en bølgedal, med tre strake tap.

Godset har vært langt bedre borte enn hjemme i årets serie. De har sanket 10 poeng på fremmed gress, mens på Marinlyst har Godset kun skaffet fem poeng.

TIL, på sin side, sliter borte. De har kun skaffet tre poeng på bortebane, mot 10 poeng på hjemmebane, i årets sesong.

Strømsgodset er gode etter pause, og har skaffet seg åtte poeng etter hvilen.

TIL har tapt fire poeng i årets andreomganger.

Godset har to ganger i år snudd motstanders 1-0-ledelse til seier. Klubben har også tapt to kamper som de selv har ledet 1-0. Tromsø har ledet 1-0 i syv av årets kamper, men tapt fire av kampene.

TILs Ole Martin Årst har spilt de siste 65 eliteseriekampene fra start til slutt

TILs Lars Iver Strand sin neste eliteseriekamp blir hans kamp nummer 100 i serien.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Strømsgodset (7): Glenn Andersen og Peter Kovacs tilbake etter å ha sonet karantener. Ronny Deila og Øyvind Leonhardsen fortsatt ute med skader. Det samme er David Driscoll og Mattias Andersson.

Tromsø (9): Lars Iver Strand tilbake etter karantene. Stephan Ademolu fortsatt skadet og uaktuell. Sigurd Rushfeldt og Tore Reginiussen ble begge syke før kampen i helgen, men er erklært mer eller mindre friskmeldte og forventes spilleklare mot Strømsgodset.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke samme divisjon.

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Vålerenga – Lyn 20. juni 21.25

Lyn har statistikken på sin side før lokaloppgjøret I hovedstaden. Etter 28 eliteserieoppgjør mellom lagene står Lyn med 14 seire. Syv kamper har endt uavgjort, mens Vålerenga har vunnet syv kamper. Total målforskjell lyder solide 48-38 til Lyn.

Ingen av de to klubbene har tapt på Ullevaal denne sesongen. VIF står med to seire og tre uavgjorte på landslagsarenaen, mens Lyn har fire seire og en uavgjort i Oslos storstue.

Vålerenga står uten seier på de siste 10 eliteseriemøtene med Lyn. Sist Enga senket Lyn var i juli 1981. Lyn har scoret minst ett mål i de siste 11 kampene mot VIF.

Vålerenga er ubeseiret i de siste 11 hjemmekampene i eliteserien. Klubbrekorden lyder på 12 hjemmekamper uten tap, og kan tangeres mot Lyn på onsdag.

Lyn sliter med å holde buret rent borte. De har ikke holdt nullen på 16 bortekamper i eliteserien. Dette er den nest lengste rekka med påfølgende mål imot i klubbens historie.

Lyn sliter borte om dagen, og har ikke vunnet på de site seks bortekampene i eliteserien.

Lyn har kun tatt ett eneste poeng borte denne sesongen. Hjemme har de plukket 13 poeng. Kanskje er en bortekamp på sin egen hjemmebane vaksinen for klubben.

Lyn er, med de ovennevnte tallene, laget med størst differanse mellom hjemme-, og bortepoeng I årets eliteserie.

Vålerenga har kun hatt fem forskjellige målscorere denne sesongen. Det er lavest i serien.

Lyn har 11 forskjellige målscorere så lagt i år. Dette er flest i serien, sammen med Start.

Vålerenga har kun sluppet inn tre mål på hjemmebane denne sesongen. Det er færrest i serien, sammen med Fredrikstad.

Vålerenga forsvarer som oftest sin egen ledelse. De har tatt ledelsen 1-0 fire ganger denne sesongen, og alle de fire har endt med poeng til VIF. (tre seire og en uavgjort)

Lyn har tapt to kamper der de har ledet 1-0 denne sesongen.

Lyns talent Erling Knudtzon har scoret i sine siste tre eliteseriekamper.

VIFs Jarl André Storbæk har spilt de siste 62 eliteseriekampene fra start til slutt.

VIF-keeper Arni Gautur Arason har spilt de siste 74 eliteseriekampene fra start til slutt.

Lyns Stefan Gislason får sin eliteseriekamp nummer 100 neste gang han entrer en eliteseriearena.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Vålerenga (11): Har samtlige spillere disponible. Heller ingen karantener.

Lyn Oslo (8): Lars Kristian Eriksen er spilleklar igjen. Tommy Berntsen og Tomasz Sokolowski er i beste fall usikre, og det blir uansett ikke bestemt om de to sistnevnte kan spille før onsdag.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-2.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Start – Odd Grenland 21. juni 18.30

Statistikken mellom de to lagene er svært jevn. På åtte møter har lagene vunnet fire ganger hver. Total målforskjell er 10-9 til Odd.

Mye tyder på hjemmeseier, skal en stole på statistikken. Alle de åtte kampene mellom lagene har nemlig endt med seier til vertskapet.

Odd har ikke vunnet borte på 10 eliteseriekamper.

Dersom Odd ikke vinner mot Start, tangeres klubbrekorden, som lyder på 11 bortekamper uten seier.

Odd har ikke holdt nullen på bortebane på 15 eliteseriekamper.

Start har 11 forskjellige målscorere så langt i år, noe som er høyest i serien, sammen med Lyn.

Odd har, sammen med Lyn, samlet færrest poeng borte i årets serie. Kun ett poeng har blitt med Skien-laget hjem fra reise.

Odd har hatt trøbbel i 2. omgang. De har tapt fire poeng etter hvilen, noe som er nest svakest i årets serie, etter Sandefjord. (SF har tapt 5 poeng etter pause) Også Tromsø har tapt fire poeng etter halvtid.

Start har ikke tapt en eneste kamp der de har tatt ledelsen 1-0. Fire 1-0-ledelser har resultert i tre seire og en uavgjort.

Odd har tapt to kamper de har ledet 1-0. Start har sluppet inn seks mål etter hodestøt fra motstanderen denne sesongen. Det er flest i serien, sammen med Fredrikstad.

Som eneste lag I eliteserien har Odd ennå ikke scoret med venstrebeinet denne sesongen.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Start (10): Fredrik Strømstad og Alex Valencia er fortsatt usikre. Noen endelig avgjørelse på om de er med i troppen blir trolig ikke tatt før onsdag.

Odd Grenland (14): Espen Ruud sonet karantene mot RBK mandag, tilbake nå. Fernando de Ornelas er opptatt med landslagsspill i Copa America. Magnus Lekven ble syk i forkant av Rosenborg-kampen og er fortsatt syk.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-1.

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Rosenborg – Lillestrøm 21. juni 20.30

Rosenborg har en solid hjemmestatistikk mot Lillestrøm i eliteserien. 31 møter i trønderhovedstaden har endt med 18 RBK-seire, ni uavgjorte kamper, og fattige fire LSK-seire. Total målforskjell er solide 67-29 til Rosenborg.

Rosenborg pleier å finne nettmaskene mot Lillestrøm. RBK har scoret minst en gang i de siste 21 eliteseriemøtene med LSK. På hjemmebane er rekken enda mer imponerende. Hjemme har Rosenborg scoret minst en gang i de siste 24 eliteseriemøtene med kanarifuglene.

Rosenborg har scoret minst ett mål i sine siste 25 eliteseriekamper.

Rosenborg har ikke blitt tildelt ett eneste rødt kort på 41 kamper. Sist trønderne fikk rødt kort var i september 2005, da Mikael Dorsin fikk rødt kort mot Molde.

I årets serie er Rosenborg snillest i eliteserien, men kun 10 gule kort.

Lillestrøm stiller i motsatt ende av den tabellen. De har flest gule kort i årets serie med 21 advarsler.

Rosenborg har rotet bort 1-0-ledelser flere ganger i år. De har ledet 1-0 seks ganger, men tapt to av disse, og spilt en uavgjort.

Rosenborg har snudd 0-1 imot til seier to ganger denne sesongen.

Rosenborg er farlige på hodet. De har scoret syv mål med pannebrasken, noe som er flest i årets serie.

Lillestrøm-forsvaret må være varsomme, for kampens dommer, Espen Berntsen, har delt ut fire straffespark denne sesongen, alle til hjemmelaget. En av disse fire straffene kom mot Rosenborg, i deres bortemøte med Stabæk.

LSKs Bjørn Helge Riise fyller 24 år kampdagen.

Rosenborg-keeper Lars Hirschfeld har spilt 90 minutter av de siste 47 eliteseriekampene.

Lite tyder på at han får starte mot LSK, men Rosenborgs Øyvind Storflor mangler kun én kamp på å nå 150 kamper i eliteserien.

Lagstatus, dommer og fjorårsmøte (tabellplass):

Rosenborg (5): Fredrik Stoor blir trolig klar igjen etter at han måtte stå over mot Odd. Dermed blir Bjørn Tore Kvarme den eneste uaktuelle til storkampen mot LSK.

Lillestrøm (4): Khaled Mouelhi eneste uaktuell. Han soner for tre gule kort. Tore Andreas Gundersen har fått seg en liten smell, men ventes spilleklar til torsdag.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-1.

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Kilder: Infostrada Sports og NTB