KRISTIANSUND - AALESUND 1–1

Lånekontrakten hans med Aalesund varer ut juli. Aalesund har sikret seg opsjon på kjøp av Veldwijk, men selv om klubben ønsker hans tjenester på permanent basis er det slett ikke sikkert at det ender slik. Ifølge Veldwijk selv er det flere interessante beilere som er ute etter ham.

– Jeg vet ærlig talt ikke hva framtiden bringer. Aalesund ønsker meg og jeg trives her, men jeg har tilbud fra andre klubber som jeg må vurdere. I tillegg har jeg egentlig kontrakt i tre år til i Belgia, så situasjonen er komplisert, sier Veldwijk til smp.no.

KAN FORSVINNE: Lars Veldwijk scoret mot Kristiansund. Nå kan han være tapt for AaFK.
Marius Simensen

- Hva kan du si om sjansene for at du spiller i Aalesund i høst?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om det. Det er vanskelig. Jeg trives som sagt her, men jeg vet at flere andre klubber er interesserte og jeg må tenke på meg selv i denne situasjonen, sier han.

Er ønsket med videre

Aalesund-trener Trond Fredriksen har tidligere vært klar på at han ønsker med seg Veldwijk videre. Sportssjef Bjørn Erik Melland står for forhandlingene med nederlenderen.

– Vi er i dialog med Lars, og er godt oppdatert på situasjonen hans, men det er foreløpig ikke noe nytt, sier Melland.

– Tror du han spiller i Aalesund i høst?

– Per i dag er det umulig, eller vanskelig, å si om han spiller her i høst, sier AaFKs nye sportssjef.

En av AaFKs beste

Etter en litt varierende start på AaFK-karrieren, har Lars Veldwijk bare blitt bedre og bedre i det siste. Mot KBK var han en av AaFKs beste spillere. Langt ifra tilfeldig, mener hovedpersonen selv.

– Jeg hadde spilt veldig få kamper da jeg kom hit. Så jeg trengte tid. Men nå føler jeg at jeg begynner å bli «fit». Nå har jeg jo spilt kamper hver uke, sier Veldwijk.

Han var tidvis meget god mot Kristiansund. Han scoret blant annet AaFKs 1–0-scoring da han stanget i mål Fredrik Carlsens innlegg midtvegs i førsteomgang.

– Det var godt jeg scora på hodet i dag, for beina var ikke innstilt på mål i dag, sier Veldwijk - og viser til at han hadde to svære sjanser i tillegg til scoringen. Spesielt den 12 minutter før slutt var stor. Veldwijk kastet seg fram på åpent mål, men fra to meter gikk avslutningen utrolig nok utenfor. - Jeg burde scora minst ett eller to til i dag. Det er alltid moro å komme på scoringslisten, men ett mål var ikke nok i dag. Spesielt den siste kommer jeg nok til å tenke på utover kvelden, sier Veldwijk.