Den siste uken har landets mest lovende 15- og 16-åringer deltatt på Statoils landsdelssamling i Østfoldhallen.

Totalt har 100 jenter og 100 gutter deltatt. I rogalands-troppen var det 13 jenter og 9 gutter som ble sendt til talentleiren. Hele 18 av disse er fra sørfylket.

– Jeg har lært mye nytt som jeg kan jobbe med og bli bedre til når jeg kommer hjem, sier Sofie Bjørnsen som spiller til daglig for Bryne, i en pressemelding.

Kunnskapsrik samling

Flere av utøverne som var på den store talentleiren østpå har i flere uker gått med en kilefølelse i beina - klare for å vise frem det de sitter inne med.

Etter leiren har de unge talentene kommet hjem med nye kunnskaper og detaljer i spillet som de må terpe på.

– Ingenting er bedre enn å spille fotball, sier Viking-spiller Nils Vallotto.

De utvalgte fotballtalentene på guttesiden fra Rogaland. Bakre rad fra venstre: Sebastian Henriksen (Viking), Lars Erik Sødal (Hinna), Dreni Morina (Haugesund), Mathias Fjelde (Sandnes Ulf), Isak Solberg (Bryne). Fremre rad fra venstre: Sander Lorentz (Vard), Sondre Auklend (Viking), Nils Vallotto (Viking) og Adrian Fosse Årthun (Viking).
NFF

Gått trinnene

Samlingen er samlingen et fint utstillingsvindu for eventuelt å bli tatt ut på aldersbestemte landslag.

De 18 lokale talentene har klatret opp en lang stige for å ende opp på denne ukens samling.

Først har de prestert godt i sin respektable klubb, vist frem nesen i sonelaget og kretslaget, før de nå ble satt frem i kanskje landets beste utstillingsvindu for aldersbestemte fotballspillere.

– Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i NFF.