– Man må ta det forbeholdet at verken RBK eller noen i Bendtner-leiren selv ennå har bekreftet hendelsen helt konkret, men det er en katastrofal sak. Én ting er om dette hadde vært første utenomsportslige hendelse rundt Bendtner, men det er det ikke. Dette er også snakk om en voldshendelse, som har medført skade for en annen person.

Det sier kommentator i danske BT, Søren Hanghøj Kristensen, til Adresseavisen. Og legger til:

– Når jeg sier katastrofe, handler det også om hva som skjer framover. En ting er det rent strafferettslige, en annen ting er fotballframtida. Hvor store konsekvenser vil dette kunne få? Det er mange eksempler i historien på at spillere som har vært gjennom ting privat får seg nye klubber. Men hvor? Og på hvilket nivå?

Brukket kjeve

Søndag ettermiddag er Hanghøj Kristensen på plass i Parken for Danmarks Nations League-oppgjør mot Wales. Men hele opptakten til kampen har handlet om Rosenborg-spissen som ikke ble tatt ut i Danmarks tropp: Nicklas Bendtner.

Danske BT meldte søndag ettermiddag at Nicklas Bendtner samme natt skal ha utøvet vold mot en taxisjåfør, ifølge taxiselskapet DanTaxi.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet med brukket kjeve, sier kommunikasjonssjef i DanTaxi, Rasmus Krochin, til BT - som også navngir Bendtner til avisen.

Politiet bekrefter at det har kommet en anmeldelse, men kan ikke bekrefte at det er Bendtner som er blitt anmeldt.

RBK: – Har vært en hendelse

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug bekrefter at klubben er gjort kjent med at Bendtner har vært involvert i en episode.

– Vi vet at Nicklas har vært involvert i en episode i København natt til søndag. Nå jobber vi med å finne fakta i saken, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

Hun har snakket med hovedpersonen selv, men hvordan han har det eller andre detaljer vil ikke Dyrhaug kommentere.

– Vi jobber med å samle fakta. Utover det har jeg ingen kommentar, sier hun.

– Skal spørre Hareide

I Danmark er Hanghøj Kristensen nå spent på fortsettelsen i denne saken. Han tror at hendelsen nå er av det omfanget at det kan bety slutten for Bendtner i RBK.

– Rosenborg er en stor klubb, men samtidig en familieklubb. Den vil nok assosieres med andre verdier enn det som har skjedd i natt. Det store spørsmålet er om de vil avvente en rettsak eller et annet type utfall av saken før de konkluderer selv, eller om de vil gjøre noe nå. Klubben kommer helt sikkert til å kalle Bendtner inn til en samtale, så får vi se hva som kommer ut av det, sier han.

– Hva tror du kan bli utfallet?

– Jeg ser for meg at hans tid i RBK kan være over. Det vil ikke overraske meg, svarer BT-kommentatoren – og er sikker på at saken blir tema under pressekonferansen med Danmark-sjef Åge Hareide etter Wales-kampen søndag:

– Bendtner hadde spilt seg tilbake i de danske hjertene den siste tiden, og var en stor helt under comebacket for Danmark i fjor. Nå… Jeg tror man synes hele denne greia er forbannet ergerlig. Bendtner har vært i landslagsdiskusjonen hele våren og sommeren. Vi kommer nok til å spørre Åge om dette i kveld.

Sterke meninger om saken

Rett før Adresseavisen snakket med Hanghøj Kristensen søndag ettermiddag, hadde blant andre kommentator i dansk TV2, Flemming Toft, uttalt seg i saken. Han tror Bendtner har spilt sin siste kamp for Danmark:

– Hvis denne siktelsen fastholdes, er Bendtner ferdig på landslaget. Rosenborg, Åge Hareide og Bendtner selv hadde funnet veien tilbake dit i fellesskap. Men nå er det ødelagt, sier han.

Bendtner pådro seg en lårskade i returkampen mot Shkëndija 30. august, og det er dermed noe usikkert når han er spilleklar for RBK igjen.