TROMSØ: Formsterke Søderlund er ikke overraskende Kåre Ingebrigtsens foretrukne mann på topp, ettersom Bendtner har slitt med en skade siden hjemmekampen mot Brann for to uker siden.

Etter det ble Bendtner vraket fra den danske VM-troppen med begrunnelsen om at Åge Hareide ikke trodde han kom til å bli klar til Danmarks første VM-kamp – mot Peru lørdag.

Rosenborgs danske stjerne ble imidlertid testet på trening på Lerkendal i helgen, og meldt spilleklar til mandagens kamp mot Tromsø. Han starter på benken.

Målform

Det gjør altså ikke Søderlund, som har vist hvasse tendenser i det siste. Nå har spissen scoret i fire kamper på rad for Rosenborg, etter at han fikk nettkjenning som innbytter i 16.mai-kampen mot Lillestrøm.

Søderlund fulgte opp med to mål borte mot Haugesund, en ny scoring i hjemmetapet for Brann – før han utlignet og skaffet ekstraomganger da Rosenborg tok seg videre i cupen mot Odd.

Hjemmesterkt Tromsø

Mandagens motstander i nord ligger på 9. plass før kampen, men Simo Valakaris menn har vært solide hjemme på Alfheim. Der står de med 13 poeng på seks kamper, og har scoret hele 15 mål. Og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har latt seg imponere av hva de har fått til.

- Det er en vanskelig arena, og det er tøffe kamper i Tromsø. De er blitt litt annerledes i spillet siden finnen tok over, og vi møter ikke lenger det fysiske, tøffe, men et bra fotballag som liker å holde på ballen. Det blir artig. Det var en underholdende kamp i fjor, og det blir det sikkert i år også, sier Ingebrigtsen.

- Står Tromsø bedre til dere nå enn tidligere?

- Ja, vi føler vel det. De siste gangene vi har vært der, har de nesten ikke kommet ut av egen 16-meter. Nå er de et fotballag som prøver å vinne, som spiller offensiv, positiv fotball. Det er blitt et artig og spennende fotballag, sier han.

Yanni tilbake

Foruten Søderlund på topp, har Ingebrigtsen også funnet plass til Yann-Erik de Lanlay på venstrekanten.

Vingen er endelig tilbake etter å ha slitt med en lyskeskade i nesten en måned. Det betyr at Jonathan Levi må finne seg i å starte på benken.

Rosenborg er på tredjeplass før mandagens kamp – sju poeng bak serieleder Brann.

Slik starter RBK (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Anders Ågnes Kontradsen, Anders Trondsen – Pål André Helland, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Arild Østbø, Erlend Dahl Reitan, Besim Serbecic, Jacob Rasmussen, Jonathan Levi, Nicklas Bendtner og Erik Botheim.