Molde Fotballklubb reiser på to treningsleirer til Spania i oppkjøringa fram mot neste sesong. Spillerne samles til første trening i Molde 10. januar. Allerede tre dager seinere setter de seg på flyet til Alicante.

– Vi skal ha en leir i Campoamor som kommer uvanlig tidlig på året. Vi har ikke gjort det på denne måten før, og jeg tror det kan gi en positiv effekt. Vi får samle hele troppen med en gang og være tett på hverandre i sju-åtte dager. Samtidig kan vi kjøre inn spillefilosofi og grunnregler helt fra start, sier Solskjær om oppholdet som varer fra 13. til 21. januar.

MFK møter «kretslaget»

I utgangspunktet blir dette en ren treningsleir, men det kan bli aktuelt å møte et lokalt spansk lag til uformell treningskamp mot slutten av uka. Molde var også på et opphold i Campoamor da Tor Ole Skullerud var trener i 2014.

27. januar møter Molde et sammensatt kretslag med spillere fra lokale divisjoner. Dette er en reprise av fjorårets nye konsept, som ble arrangert i samarbeid med Romsdals Budstikke og Tidens Krav.

2. februar blir det treningskamp hjemme mot Bodø/Glimt, mens Lillestrøm er motstander borte 9. februar.

MFK har avtalt treningskamp mot Kristiansund helga 13./14. februar. Det er ikke avklart når eller hvor denne skal spilles.

Tilbake til Spania i februar

Fra 17. til 26. februar skal Molde-troppen på ny treningsleir i Spania. Der er det planlagt tre treningskamper mot internasjonal motstand i Marbella.

– Det er som vanlig Flaco og hans kontakter som bistår oss med denne leiren, og de jobber nå for å finne de riktige motstanderne. Sannsynligvis kan det bli en eller flere kamper mot russiske topplag, som avslutter sesongoppkjøringa i Spania i denne perioden. I tillegg er det lag fra Island og Sverige i området som kan bli aktuelle. Vi får uansett god matching i alle kampene, sier Ole Gunnar Solskjær.

3. eller 4. mars blir det som vanlig generalprøve mot Aalesund. Kampdato blir satt når terminlisten kommer 19. desember. Eliteseriesesongen starter 10./11. mars.