— Det er snakk om en ren gjesteopptreden. Det er ikke aktuelt å spille flere kamper enn den ene mot Røa i morgen, sier den 34 år gamle olympiske mesteren til BT.

Og legger for sikkerhets skyld til at det fort kan bli snakk om mindre enn en kamp også.

— Slik kondisen min er i øyeblikket, spørs det hvor lenge jeg holder.

Spiller fra start

Men den en gang så kompromissløse forsvarsspilleren blir ikke benkefyll når Toppseriens mest gavmilde lag (38 innslupne) i morgen tar imot det gjerrigste (ni innslupne) på Stemmemyren.

— Nei, jeg starter kampen, men husk, det er seks år siden jeg la opp, så vi får se underveis hvor lenge det varer, sier Arna-jenten.

Det er Sandvikens vanskelige mannskapssituasjon som gjør at den tidligere landslagskapteinen har latt seg overtale til å hjelpe til. Skader, bryllup og avtalt ferie har bidratt til å gjøre det tynt i Sandviken-rekkene. Klubbledelsen er uansett henrykt over stopperkjempens tjenestevilje.

— Det er fantastisk at Gro tar dette taket for oss. Vi er overbevist om at hennes blotte tilstedeværelse vil bidra til å løfte jentene, sier sportslig leder Bente Ottesen, som er innstilt på at det blir med denne ene kampen.

Trøblete kne

For verken den fysiske formen eller tilstanden for øvrig tilsier at Gro Espeseth blir å se på fotballbanen permanent fremover - annet enn i jobben som assistenttrener i Sandviken.

— Nei, jeg har også et kne å ta hensyn til. Det hovner opp når jeg belaster det, sier Gro, som ødela både korsbånd og brusk og ble erklært 15 prosent invalid året før hun oppnådde karrierens høydepunkt med OL-gull i Sydney i 2000. Gro Espeseth var borte fra fotballen i flere år etter at hun la opp i 2001. I vinter ble hun oppringt av Sandviken-trener Arne Møller med spørsmål om hun kunne bidra på trenersiden i gamleklubben. Etter noen tids betenkning takket hun ja til den utfordringen, og det er altså jentene hun selv er trener for, hun i morgen skal inspirere til innsats mot Røa.

Sandviken kan sannelig trenge en håndsrekning. Laget ligger sist på tabellen med bare én seier på 13 kamper.

Fakta

Gro Espeseth

Født: 30. oktober 1972

Sivilstatus: Ugift, ett barn, en hund

Yrke: Vernepleier, jobber i et bofellesskap i Ytrebygda bydel

Bor: På Sandsli

Klubber: Ådnamarka, Bjørnar, Sandviken, Suzuyo Shimizu, Trondheims-Ørn og New York Power

Aktuell: Gjør comeback i Toppserien seks år etter at hun la opp