Vipers - Fredrikstad 33–20 (15–12) (se kampfakta i bunnen av saken)

Trykk på videoen øverst for å få lyd på videoen.

Vipers vant til slutt med 13 mål etter å ha levert en meget solid 2. omgang. Men de første 20 minuttene var svake.

– Jeg er fryktelig misfornøyd forsvarsmessig i første omgang. Da var vi et svært utrygt lag som sto og så på, sier Ole Gustav Gjekstad.

– Det var nok litt typiske nerver i den første kampen for sesongen, legger treneren til.

Byttet fire spillere etter 20 minutter

Vipers var store favoritter foran kampen, og det var neppe mange som hadde spådd en dramatisk affære foran de 1622 tilskuerne i Aquarama.

Men gjestene fra Fredrikstad yppet seg i starten av kampen, og stresset storfavorittene. Frekt og freidig gikk de opp i 2-0, og selv om Vipers kom tilbake og utliknet til både 2-2 og 3-3 - og tok ledelsen 6-7, var det gjestene som var i føringen store deler av første omgang.

Først da Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad foretok fire bytter etter rundt 20 minutter - Sunniva Andersen inn for Vilde Jonassen, Emilie Hegh Arntzen inn for Jeanett Kristiansen, Silje Waade inn for Linn Jørum Sulland og Henny Reistad inn for Marta Tomac - snudde det for Vipers.

Særlig 19-årige Reistad markerte seg med to mål og flott innspill. Fra stillingen 9-9 etter 19 minutter gikk Vipers til pause med 15-12-ledelse.

– Vi må ha spillere som kriger

– Jeg tror byttene hadde kommet da uansett hvordan kampbildet hadde sett ut, men vi prøver å til en forsvarsoppstilling som funker, og da må vi ha spillere som kriger, noe vi gjorde lite i første omgang. Det kommer seg litt, men vi har mye å jobbe med der. Innimellom er vi ganske naive i det vi holder på med. Det går litt på arbeidet som legges ned, vi må være smartere og tøffere i duellen, sier Gjekstad.

Men etter pause var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Fredrikstad virket sluttkjørt, og Vipers fikk kampen inn i sitt spor. Forsvaret satt som det skulle, og resulterte i en rekke rushmål. 48 minutter ut i kampen ledet de med ti mål - 26-16. Til slutt vant Vipers 33–20.

Nykommer kåret til Vipers’ beste

– Jeg er fornøyd med at vi tar oss sammen, og får i gang overgangsspillet og satt i gang linjespillerne. Men jeg synes vi burde hengt litt bedre sammen, sier Gjekstad.

– Føler du at dere har god tid? Champions League starter ikke før i oktober...

– Vi skal ikke gi oss god tid. Det å slåss i hver duelle bør vi gjøre hver eneste dag. På det området bør vi sette inn støtet, sier Gjekstad.

Linn Jørum Sulland ble Vipers toppscorer med åtte mål mens Henny Reistad ble kåret til Vipers’ beste spiller etter å ha puttet fire mål i sin seriedebut.

Kampfakta

Vipers - Fredrikstad 33–20 (15–12)

Eliteserien, 1622 tilskuere i Aquarama

Vipers: Katrine Lunde, Eline Fagerheim - Karoline Olsen 1, Emilie Hegh Arntzen, Tonje Refsnes, Malin Aune 4, Mathilde Kristensen 1, Vilde Jonassen 3, Silje Waade 1, Linn Jørum Sulland 8, Jeanett Kristiansen 3, Marta Tomac 1, Hanna Yttereng 5, Henny Reistad 4, Sunniva Andersen 2.

Toppscorer Fredrikstad: Louise Karlsson 5

Utvisninger: Vipers 1x2 minutter. Fredrikstad 2x2 min.

Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen.

Vi fulgte kampen direkte: