Etter at fristen gikk ut for nye lag å melde på lag til neste års BLNO 1. mai, ble det klart at hele tre nye har meldt sin interesse for å spille i den øverste divisjonen i norsk basket. De nye lagene er Kongsberg Miners, Fyllingen Basket og Eidsvoll.

− Etter en lengre tid i tenkeboksen så valgte både Kongsberg Miners, Fyllingen Basket og Eidsvoll Basketå melde seg på til kommende sesong i BLNO. Da ingen av de etablerte lagene har meldt at de trekker seg fra dagens BLNO ser det ut til at det blir 11 lag som utgjør vår toppserie for menn kommende sesong, skriver basketballforbundet på sin hjemmeside.

Seriekoordinator Eivind S. Jensen bekrefter at det vil bli spilt dobbelt serie.

− Det blir 20 kamper per lag, men det vil fortsatt være åpningshelg. Det jobber vi med nå. Noen av lagene vil være satt opp med tellende hjemmekamper nå, men i dette forslaget er ikke Tromsø satt opp med noen hjemmekamper da. De tre lagene fra Bergen spiller tre kamper i åpningshelga, men Tromsø spiller to ut i fra følgende oppsett, sier Jensen.

Tromsø Storm vil da etter åpningshelga ha 10 hjemmekamper og åtte bortekamper i grunnserien.

Sluttspillordningen er opplest og vedtatt med kvartfinalespill foran den avgjørende "Final Four"-helga, som kommende sesong også vil foregå i Rykkinhallen.

− Lag 1.-4 i grunnserien blir seedet og får hjemmebanefordel mot lagene fra 5-.8-plass i én enkelt kvartfinale. De fire vinnerne av kvartfinalene møtes i "Final Four" i Bærum, sier Jensen.

Da blir følgende lag å utgjøre neste års BLNO: Ammerud

Asker Aliens

Bærum

Centrum Tigers

Eidsvoll

Frøya

Fyllingen

Gimle

Kongsberg Miners

Nidaros Jets

Tromsø Storm