Der ble han stemt frem som årets trener av sine trenerkolleger, og fikk utmerkelsen lørdag kveld.

– Det er jeg veldig stolt over, fordi det er trenerne selv som har valgt. Det er enormt gledelig at de jeg konkurrerer mot til daglig synes jeg har gjort det godt, sier Mogensen til Adresseavisen.

Trodde ikke på medalje

Da han i fjor sommer forlot Byåsen etter tre sesonger i klubben, ble han kåret til årets trener i Norge. Så overtok dansken hardtsatsende København Håndbold, hvor han tok laget til en fjerdeplass i seriespillet og en overraskende sterk andreplass i sluttspillet.

Der tapte Mogensens kvinner den tredje og avgjørende kampen mot Nykøping med kun to mål (25–27).

– Det er overraskende. Før sesongen hadde jeg ikke tro på at vi hadde muligheten til å ta medalje. Det vurderte jeg til å bli enormt vanskelig. Jeg har en gruppe spillere som er blitt dyktigere og dyktigere denne sesongen. De har virkelig blitt et sterkt team, og det var vi ikke i begynnelsen av sesongen, sier Mogensen etter sin andre «årets trener»-tittel på rad.

Jobber for mesterligasuksess

Denne gangen i et nytt land.

– Det er noe jeg er veldig glad for. Det understreker at jeg har gjort et godt stykke arbeid. Det er gledelig å få en sånn pris, sier han.

STYRTE: Claus Mogensen avsluttet med stil i Byåsen. Nå har han startet på samme vis i Danmark.
VEGARD EGGEN

Skal han klare bragden tre år på rad må Mogensen etter alt å dømme vinne noe neste sesong. Ambisjonene til klubben er å spille «Final four» i Mesterligaen i 2021.

– Vi vil vinne titler. Det er bare enormt vanskelig. Vi har hentet spillere i 2021-perspektivet, og det er der vi skal toppe det. Men det ville vært ok å vinne noe på veien, sier han.

Gikk læretiden i Byåsen

Nå mener Mogensen at tiden i Byåsen har vært med på å forme ham som trener.

– Det var den første toppklubben jeg hadde. Vi spilte om medaljer, og samtidig har den tiden gjort meg beredt på omstillinger. Fra sesong én til to forsvant de fleste av de bærende spillerne, og da skal man bygge nytt og trene med det man har. Jeg ble nødt til å finne ressurser i dem jeg hadde igjen, og det har jeg lært mye av, sier han.

Denne sesongen har Mogensens etterfølger i Byåsen, Arne Högdahl, så vidt berget jobben etter at han havnet på kant med spillergruppen.

Det gjorde også Mogensen selv forrige sesong. Også det har hjulpet ham nå, mener dansken.

– Gruppen jeg har her er mer åpen. De problemene som oppsto i Byåsen kom sent opp, og kunne sikkert vært tatt hånd om tidligere. Jeg har i hvert fall lært meg at vi ikke bare skal ha én kaptein. Her har vi et team på fire personer, og jeg holder samtaler med de fire. Når man da holder et møte får jeg vite om de utfordringene som finnes, sier han.