Oslo (Aftenbladet): Sola skrev et stykke rogalandsk håndballhistorie bare ved å spille seg frem til juniorfinalen i Oslo Spektrum, det har ingen andre klart, men det siste kapittelet, finaleseieren, forblir uskrevet.

– Vanvittig surt, særlig etter at vi kjempet oss helt opp på uavgjort etter svak første omgang, sier én av lagets to toppscorere, Line Ellertsen, til Aftenbladet.

– Vi var underdogs, men fikk Oppsal til å vakle etter pause. Enig med Line, det er fryktelig surt å stå med denne nå, sier lagets andre toppscorer, også hun med åtte mål, Kristiane Knutsen, og viser frem sølvmedaljen.

Vanvittig dommeravgjørelse

Begge er som trener Knut Ove Joa mildest talt oppgitt over dommerduoen som presterte å dømme brøyt mot Vilde Nord som ble regelrett overfalt da hun kontret på stillingen 20–20 like før slutt. Det kunne gitt Sola nødvendig overtak.

– Forferdelig avgjørelse, kort og godt. Og særlig tungt når jentene har kjempet seg tilbake. Vi var ikke på før pause, men har all grunn til å være stolte av det vi presterte de siste 30 minuttene, understreker Knut Ove Joa, trener for laget sammen med Espen Særvoll.

De 10–15 første minuttene i hovedstadens storstue tydet på at de gule og svarte med jenter fra Staal, Hinna og Sola på laget, skulle by Oppsal kamp, men jentene i blått opparbeidet seg en tremålsledelse og 9–6 etter kvarteret.

Noen minutter før pause var stilling 15–9 og med 16–11 da lagene gikk til garderoben, virket dette nesten umulig for Sola.

Det som først og fremst skilte de to lagene før pause, var Oppsals større rutine og robusthet.

Åtte av jentene spiller til vanlig for A-laget i eliteserien, og Sola hadde særlig store vansker med å stanse sterke Kristin Halvorsen på strek samt skytteren Frida Namo Grønning.

Line Ellertsen slapp seg løs etter pause og viste hva hun kan.
Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Uavgjort like før slutt

Det hører med til historien at Sola så langt mer preget av stundens alvor enn motstander Oppsal, det virket som om flere av jentene bandt seg og var fryktelig redde for å gjøre feil.

Vanligvis sikre kantspillere som Abby Perry og Vilde Nord traff oftere stengene enn nettmaskene, kaptein Line Ellertsen scoret som vanlig, men også hun virket forknytt og pådro seg uvanlig mange brøyt.

Kristiane Knutsen var den eneste som virkelig våget i innledningen og ble belønnet med scoringer fra flere ulike posisjoner.

Da lagvenninnene etter pause la nervene igjen i garderoben og begynte å treffe like ofte som Knutsen, ble det virkelig sus over Sola.

Seierssikre Oppsal fryktet mer og mer, og åtte minutter før full tid sto det 20–20. Og bare minuttet før full tid var stillingen 21–21.

Oppsal gikk til 22–21 og Sola fikk en siste mulighet, men gjorde teknisk feil.

Dermed kunne Oslo-laget kontrollere inn til tittel.

Kampfakta

NM-finale, J20, håndball

Oppsal - Sola 23 -21 (16–11)

Oslo Spektrum, ca. 650 tilskuere

Dommere: Petter Eia Lien/Simen Jansen Blokkhus

Utvisninger: Oppsal 1x2 min., Sola 3x2 min.

Sola: Anne Kristoffersen, Caroline Bru, Sara Svarstad 2, Amalie Frøland, Tonje Handeland, Kristiane Knutsen 8, Anne Kristoffersen og Marie Bjelland, Frøydis Wiik, Martha Barka, Vendela Neverdahl 1, Line Ellertsen 8, Eline Osland og Rikke Reianes, Vilde Nord 2

Oppsals toppscorer: Kristin Halvorsen, 6 mål.