MOLDE (Rbnett): Tirsdag offentliggjorde Molde HK Elite at de fornyer avtalen med generalsponsor Sparebanken Møre i tre nye år. Banken har vært sponsor for Molde Håndballklubb i en årrekke, og har vært generalsponsor for elitedelen de to siste sesongene.

– Vi går ikke ut med noen beløp, men avtalen er lengre og større enn den forrige. Det er en del i avtalen som er prestasjonsbasert. Vi kan ikke gå i detalj på hva kontrakten inneholder, men beløpene er økt. En treårsavtale gir klubben et stødig fundament, og en litt annen stabilitet, sier Kolbjørn Heggdal, banksjef i Sparebanken Møre, på en pressekonferanse i bankens lokaler tirsdag.

Budsjett i toppen

Mens flere av lagene i den norske eliteserien på kvinnesiden sliter med økonomiske problemer, har MHK Elite opparbeidet seg en økonomi som vil være blant de beste i landet. Med generalsponsor på plass for de neste tre årene, ser det tilsynelatende svært lyst ut for klubbens muligheter framover.

– Noen lag har større budsjett enn oss, men vi kommer nok til å ha et budsjett som er blant de aller beste i eliteserien. Nå er ikke alle sponsorer på plass ennå, så alt er ikke helt spikret ennå. Vi har et budsjett på 8,5 millioner for den kommende sesongen, sier styreleder i MHK Elite, Per Gjerde.

– Vi har en treårig strategiplan som vi begynner på nå. Prosjektet går ut på først og fremst å få etablert et lag i eliteserien, og deretter utfordre de beste lagene i Norge. Mange klubber sliter økonomisk, men dette gir oss en langsiktighet. Det ønsker vi oss også med andre sponsorer som vi skal i samtaler med etter hvert. Det gir oss gode forutsetninger. Det gjør spillerlogistikken enklere, i og med at vi har økonomi til å hente forsterkninger om det trengs, fortsetter han.

Gode vilkår

Men selv om MHK nå har gode forutsetninger sammenlignet med de andre eliteserielagene, er ambisjonen først å få laget etablert i eliteserien.

– Vi må fortsatt jobbe knallhardt for å nå målene. Nå har vi fått vilkår på plass som gjør det mulig å få til ting, og andre har kanskje dårligere vilkår enn oss. Vi lærte mye fra sist gang vi var i eliteserien, som vi skal dra nytte av denne gangen, sier Carl Henrik Indbjør, sportslig leder i klubben.

Røkke-millioner

Tidligere i år ble det klart at Kjell Inge Røkke skal være en av klubbens støttespillere. Trolig dreier det seg om et pengeløp på flere millioner i rene sponsormidler, med forutsetning på at det lokale næringslivet ble med på spleiselaget.

Fra Gassror får klubben en million kroner fordelt på to sesonger til å utvikle organisasjonen.

– Vi holder også på å utvikle det administrative i klubben. Det er krevende å drive en eliteserieklubb, men nå har vi fått midler til å drive organisasjonsutvikling også, sier Gjerde.

PS: Sparebanken Møre er også sponsor for MHKs breddeavdeling.