AALBORG - SKJERN 26-26

Den danske storavisen BT kom torsdag med sine håndballkåringer.

Avisens håndballkommentator Søren Paaske plukker ut norske Sander Sagosen som årets mest verdifulle spiller.

«Sander Sagosen kom sommeren 2014 til Danmark med betegnelsen «supertalent». Sagosens utvikling har skutt fart i Aalborg, og han har forvandlet seg fra supertalent til en internasjonal toppspiller. Derfor er det naturlig – men likevel trist – at den norske bakspilleren nå drar sørover til Paris Saint-Germain», skriver BT.

Får mye av æren

«Det er uansett en verdig avskjed Sagosen gir oss etter en sesong hvor han har rullet ut hele sitt offensive repertoar, hvilket er en vesentlig årsak til lagets førsteplass i grunnspillet», fortsetter avisen.

Håndballekspert Paaske konkluderer med følgende om 21-åringen:

«Den klart beste håndballspilleren på dansk ligajord det seneste året».

Finale mot Myrhol

Torsdag ettermiddag spilte Sander Sagosen dansk sluttspillfinale (første kamp, best av tre) mot Bjarte Myrhols Skjern.

Sagosen kan vinne sin første tittel i Danmark i sin tredje sesong. Det første oppgjøret torsdag endte uavgjort, etter at nettopp Sagosen berget 26-26 med et langskudd på tampen.

Nordmannen scoret åtte mål i i det første finaleoppgjøret. «Norsk supermand redder Aalborg i finale-drama», skriver Ekstra Bladet.

– Det er kamp igjen på søndag. Vi skal være klare. Vi er fornøyd med at vi fikk uavgjort, men burde ha vunnet, sa Sagosen til dansk TV 2 etter kampen, ifølge norsk TV 2.

Bjarte Myrhol scoret tre for Skjern. Det danske sluttspillet i håndball spilles best av tre kamper, men uavgjortresultatet torsdag betyr at vinneren av søndagens oppgjør vinner sluttspillet. Blir det uavgjort også da, vil det bli en tredje finalekamp.