For Williams ble det en enkel seier over latviske Anastasija Sevastova i semifinalen torsdag. Kampen endte 6-0, 6–3 og var unnagjort på 66 minutter.

Seks ganger har den 36 år gamle tennisdronningen vunnet US Open, men hun legger ikke skjul på at årets turnering er særlig betydningsfull for henne.

Det vil nemlig markere et fantastisk comeback etter at hun ble mor til datteren Olympia i september i fjor.

Serena Williams brukte 66 minutter på å ta seg videre fra semifinalen mot latviske Anastasija Sevastova torsdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix

– Jeg er fortsatt på vei opp og har mye ugjort. Jeg er ingen ungkalv lenger, men det er mye i spillet mitt som kan utvikles, sa Williams etter seieren over Sevastova.

Williams står fra før med 23 Grand Slam-titler. Med enda en seier vil hun tangere den gamle rekorden til Margaret Court.

Skal hun lykkes med det, må hun slå det 20 år gamle stjerneskuddet Naomi Osaka i finalen lørdag. Osaka imponerte stort og vant 6-2, 6–4 over amerikanske Madison Keys i sin semifinale. Det ser japaneren fram til.

– Det kommer til å høres helt feil ut, men hele kampen bare tenkte jeg på at jeg ville spille mot Serena, sa Osaka like etter kampslutt.

Kvinnenes finale har første serve klokken 22 lørdag norsk tid.

(©NTB)