TIF VIKING - SOLA 21–25

I fjor var det mange av skuddene til Nøstvold som gikk utenfor stengene. I kveldens NM-kamp var derimot historien en helt annen.

Med åtte susere i nota og toppscorer for kvelden sammen med klubbvenninne Malin Holta, viste Nøstvold at hun er tilbake i godt gammeldags slag.

Det samme kan man si om Holta som er tilbake i gult. Hun forlot Sola etter 2016-sesongen som toppscorer i eliteserien, den samme tittelen kan være innenfor rekkevidde dersom hun fortsetter i dette scoringstempoet.

– Vi har store ambisjoner i NM, sier Malin Holta til Aftenbladet etter kampen.

Friskmeldt kan man vel nesten kalle for Sola som rykket ned fra eliteserien i fjorårets sesong. I fjor fikk laget bøttevis med baklengsmål i sluttminuttene, dette ser ut til å være annerledes i år.

Den nye hovedtreneren Scott Harrington har gjennom sommeren gjennomført et hardt treningsregime for jentene. Dette ser ut til å gi avkastning.

For etter første omgang som var jevnspilt, tok Sola mer og mer over i den siste og avgjørende omgangen. Seks minutter ut i andre omgang ledet Sola med fire mål etter å ha gått i garderoben likt med bergenslaget TIF Viking.

– Vi faller litt ned på deres nivå i første omgang, men vi kommer oss i andre omgang og får kjørt på med litt mer fart, sier Holta.

Denne ledelsen slapp ikke Harringtons sine damer og er dermed videre i NMs fjerde runde.

Sola sesongåpner i eliteserien hjemme mot Stabæk 19. september.