LEVANGER (adressa.no): Isabel Blanco er tilbake på landslaget for å erstatte en skadet Marit Malm Frafjord. – God nok til å være førstevalg, sier Gro Hammerseng-Edin.

Levangers Hanna Yttereng og Vipers Kristiansands Hanna Yttereng har begge knivet om en landslagsplass i Marit Malm Frafjords skadefravær.

Men nå; kun måneder før den viktige EM-kvalifiseringen og VM i Serbia har landslagssjef Thorir Hergeirsson sørget for en liten tvist.

Det er fortsatt usikkert om Malm Frafjord blir klar etter skulderskaden før landslagshøsten, og mandag tok han ut Larviks Isabel Blanco til landslagssamlingen i Tsjekkia i september.

Nå er meldingen fra bergenseren klar:

— Jeg satser på VM, sier hun til adressa.no.

Ba Hergeirsson ringe

Hun har hatt en dialog med landslagssjefen over en lang periode, og gitt ham beskjed om å ringe når det nærmer seg EM-kvalik og VM.

— Og nå gjorde han det. Jeg føler jeg er i god form og at jeg har noe å bidra med, og derfor synes jeg det var bra. Jeg har vært reserve i noen mesterskap i tilfelle det skulle skje noe strekspillerne (Heidi Løke og Marit Malm Frafjord). Nå er det litt samme situasjon igjen. Marit har en litt alvorlig skulderskade, så da er jeg med. Det er dritgøy å være med igjen, sier Blanco.

- Et kjempepluss for Norge

Veteranens retur er godt nytt for landslaget, mener Gro Hammerseng-Edin.

— Jeg tror absolutt hun kan styrke det norske laget. Hun er så god begge veier, og har så mye rutine. Det hun har prestert både i fjor og nå i sommer har vært råbra. For landslaget tror jeg det blir et kjempepluss at hun er tilbake. Slik hun presterer nå synes jeg hun er god nok til å kunne konkurrere om å være et førstevalg også, sier den tidligere landslagskapteinen.

- Med Marit Malm Frafjord ute er det i hvert fall ingen tvil?

— Jeg vet ikke hvor langt Marit har kommet, og tror kanskje hun håper på å rekke VM selv, så jeg skal ikke uttale meg om det. Men uansett – med en Isabel som er frisk og som har vært i full aktivitet i lang tid burde hun være bedre rustet, skulle man tro. Men heldigvis er det ikke jeg som bestemmer det, svarer Hammerseng-Edin, som ikke etterlater noen tvil om at hun synes Blanco burde prioriteres foran både Hanna Yttereng og Susann Iren Hall i VM.

— Personlig tror og synes jeg det. Jeg tipper at skal man være med og kjempe om å vinne gullmedaljer så vil det per dags dato være dumt å ikke spørre en Isabel Blanco som er i toppform. Det burde handle om hvem som er best her og nå, sier hun.