Assistenttrenerens nye kontrakt gjelder i to sesonger til for Kolstad. I løpet av de to neste årene får håndballklubben en ny og egen hall. Det tror den latviske treneren kommer til å gagne klubben.

– Det er interessante tider i vente for Kolstad Håndball. Neste sesong sikter vi høyere enn sjetteplass og kanskje kan vi begynne å kjempe om medaljer, sier Putans til Adresseavisen.

Han får også muligheten til å dra til den tyske byen Köln for å øke sin kompetanse som trener. Der skal han se på mesterligahåndball og de beste spillerne i verden.

– Der spiller de beste spillerne og lagene. PSG og Barcelona. Man er aldri ferdig utlært og det er viktig å øke kompetansen sin, forteller han.

Fornøyd

55-åringen er svært fornøyd med å ha signert den nye avtalen. Han gleder seg voldsomt til å være med på reisen med et lag i vekst.

– Laget kan ta store steg fremover. Vi hadde en bra slutt på den forrige sesongen hvor vi viste at vi kan spille mot de beste lagene i Norge, sier assistenttreneren.

Han tror at dersom de rødkledde fortsetter å jobbe hardt, kan de til og med ta titler til slutt.

– Det er en målsetting jeg ikke ser bort ifra vi kan ha. Guttene viser stor potensial, foreller han.

Stort potensial

Og det er nettopp potensialet som motiverer assistenttreneren til å fortsette i jobben.

– Det er en voldsom god treningsmoral og spennende tider fremover. Det er noe jeg vil ta del i, innrømmer 55-åringen.

Kolstad har mistet to sentrale spillere, men også fått inn gode tilvekster. Stammen i laget er den samme, noe han mener er svært viktig.

– Det er flere trønderske gutter her. Det er svært bra for byen og spesielt for trøndersk håndball, legger han til.

Hør den nyeste episoden av Adresseavisens podkast med Rasmus og Saga: