KRAKOW: Det står mange fjonge klubbnavn på de norske gutta: Rhein Neckar-Löwen, Kiel, Füchse Berlin og Hannover Burgdorf. Men bak tre mann står det Arendal og Elverum.

— Jeg er ikke uinteressert hvis det skulle komme noen tilbud fra utlandet. Ikke det at jeg ikke har det bra i eliteserien, men det blir flere tøffe kamper hvis man kommer ut i en større liga. Men dette har jeg lagt til side til EM er over, sier Magnus Jøndal i Arendal.

Det ble ramaskrik i enkelte miljøer da Håvard Tvedten ble satt ut av landslaget, men Jøndal har vist at også han er en sikker avslutter fra venstrekanten.

— Jeg bommet på to klare sjanser mot Hviterussland, men ellers synes jeg det har gått bra, sier 27-åringen, som satte to av to mot Kroatia og tre av tre mot Island.

EM er utstillingsvindu

EM er mesterskapet hvor Hobøl-gutten kan få vist seg frem. Arendal røk nemlig tidlig ut av E-cupen og greide heller ikke å komme til den norske cupfinalen. Sterke kantavslutninger i Polen gjør seg derfor godt. Og Jøndal briljerer med eminent skuddteknikk når han først får sjansen, men dem har det ikke vært for mange av, bare ti utspill på tre kamper.

Heller ikke Petter Øverby er bortskjemt med scoringssjanser. For Elverum-spilleren blir det mest forsvarsinnhopp.

— Jeg skjønner at jeg skal gjøre den jobben jeg er satt til. Å spille forsvar er OK så lenge jeg bidrar til at vi vinner, sier bamsefar i det norske laget, med 1,99 (2,00 i passet, men det var med sko) og 112 kilo.

Gjerne utlandet

— Utenlandslyst?

— Ja, jeg har lyst til å være proff i utlandet og å være en del av landslaget i lang tid. Dette er et bra utstillingsvindu. I tillegg har André (Lindboe) og jeg spilt Champions League. Da får vi eksponering også med klubben.

- Så tilbudene har kommet allerede?

— Jeg kan ikke holde på med sånt under EM, sier Grue-gutten og ler. Vi skjønner at noen har vist interesse. Den er det for øvrig agenten Arnar Theodorsson som tar seg av. Islendingen er også agent for André Lindboe, Magnus Gullerud og Sander Sagosen.

BLOGG:

Lindboe håper på god mulighet

André Lindboe får ikke utenlandske klubber studert annet enn når Elverums-spilleren kommer på banen for å ta straffekast.

— Jøndal har vært god og sikker på venstrekanten, så det er greit at han spiller. Her gjelder det å tenke lag og ta den rollen man får.

- Hva med ny rolle neste år?

— Det er avhengig av hva slags type tilbud som kommer, men jeg håper å kunne ta muligheten og reise ut. Jeg har vært i dialog med noen, men det er ikke noe konkret ennå.

- Innsatsen i Champions League?

— Det har vært noen riktig bra kamper og et par dårlige, sier 27-åringen nøkternt.

Må spille med de beste

— Det er farlig å si at vi må ha enda flere spillere til utlandet, men har vi spillere nok som er gode nok for gode klubber i gode ligaer, så er det gunstig for landslaget, sier assistenttrener Glenn Solberg.

— Da vil norske klubber også få et bevis for at de har gjort en god jobb med talentene. Selvfølgelig utvikler folk seg mer når de spiller mot de beste onsdag og søndag hver uke, sier Solberg, som selv var innom Nordhorn, Barcelona og Flensburg før han vendte hjem og tok en ny økt i Drammen.

Norge får for øvrig to nye Bundesliga-spillere neste sesong. Kristian Bjørnsen skal til Wetzlar og Christian O’Sullivan til Magdeburg. Også Marius Gullerud kan fort havne i Tyskland.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: