Fana-spiller og datter av keeperlegenden Jan Stankiewicz, Thea Stankiewicz har signert en toårs kontrakt med Tertnes Elite. Kontrakten starter etter sesongen.

– Jeg vil videre

– Jeg er kjempefornøyd. Dette her er selvfølgelig kjempegøy, og jeg ville opp i eliten nå, forteller Stankiewicz.

Den målbevisste 19-åringen har lenge hatt klare planer for karrieren. Nå har hun tatt et viktig steg.

– Jeg har visst hele veien at jeg vil videre, ta nye steg og hele tiden utfordre meg mer. Dette er viktig for de ambisjonene jeg har om å kunne komme enda et steg videre igjen til Danmark eller andre land, sier håndballspilleren.

Trist

Selv om hun er klar for å starte et nytt kapittel i Tertnes, innrømmer Stankiewicz at det blir trist å forlate gamleklubben:

– Det blir selvfølgelig veldig trist å forlate Fana og den gjengen vi har hatt der. Det var veldig trist da vi fortalte det i går (mandag), men jeg følte dette var det riktige å gjøre for meg nå.

– Blant de aller fremste

Tertnes-trener, Tore Johannessen forteller at klubben har fulgt nøye med på Stankiewicz i flere år. Nå mener han tiden er inne for at hun tar det neste steget i karrieren.

– Hun har vært blant de aller fremste i sin årsklasse hele veien. Selv om hun ikke har spilt på dette nivået før, har hun mange aldersbestemte landskamper for Sverige. Nå er det riktig tidspunkt for oss og hun som spiller å ta det neste steget, forteller Johannessen.

VENNINNER: Thea Stankiewicz (t. høyre) har vært en viktig brikke for Fana denne sesongen. Her med venninnen og Fyllingen-spiller Christine Karlsen Alvær, som er datter av Tertnes sin assistenttrener Jarle Alvær.
EIRIK BREKKE

Tertnes-treneren skryter av sesongen Stankiewicz har hatt i Fana, som lenge lå an til å rykke opp til eliteserien.

– Hun har vært en viktig og svært dominernde spiller for Fana i år. Hun har funnet en god rolle i 1. divisjon og har i flere sesonger vært en sentral spiller på Fana, hvor hun har fått utvikle seg bra, skryter Johannessen om nysigneringen.

Gode kvaliteter

Selv om Stankiewicz enda er ung, tror Johannessen at hun kan bli en viktig brikke i Tertnes-laget de to kommende sesongene:

– Først og fremst så tror vi at hun kan tilføre oss noe. Hun er en spennende spiller med mange gode kvaliteter i både forsvars- og angrepsspill.

Johannessen påpeker likevel at det er en tøff konkurranse på laget.

– Hun må på lik linje med de andre kjempe for en plass på laget. Men det viktigste er at hun sammen med de andre klarer å utvikle seg i løpet av en viss tid. Jeg har stor tro på at hun kommer til å gjøre det, sier Tertnes-treneren.

Og konkurransen er Stankiewicz klar til å ta.

– Jeg håper jo at jeg kan tilføre laget de egenskapene jeg har. Men det blir tøft. Jeg må stå på hver trening og overbevise. Det er veldig mange gode spillere på det laget, så det blir utfordrende, men også veldig gøy, forteller hun og legger til:

– Jeg har hele tiden lyst å bli bedre og utfordre meg selv, og da må jeg ut av komfortsonen og komme til litt nye ting.

Utgående kontrakter

Selv om Tertnes allerede har begynt å hente forsterkninger til neste sesong, betyr ikke det nødvendigvis at spillere er på vei bort.

– Det er litt tidlig å si om noen forsvinner enda. Det er jo en del spillere som ikke har kontrakt videre, men det må vi nesten ta som det kommer, sier Johannessen.