NORGE — FRANKRIKE 25-27

HORSENS: Norge har ikke slått Frankrike de siste 20 årene - eller på 15 kamper, hvis man foretrekker den type statistikk. På den tiden har «les bleus» tatt to OL-gull, fire VM-gull og tre EM-gull. Men den merittlisten hindret ikke norsk skuffelse etter tomålstap.

- Debuten ble OK, men jeg er forbannet fordi vi ikke vinner. Det hadde vi nemlig sjansen til, selv om vi møtte verdens beste lag, sier trønderen Christian Berge etter sjefsdebuten.

Han fikk følge av Bjarte Myrhol.

- Målet vårt er å snu de hederlige tapene til seier. Det klarte vi ikke. Derfor er det en skuffet gjeng som sitter i garderoben, sier Rhein-Neckar Löwen-proffen.

Taktiske feil

Norge gjorde en god forsvarskamp i første omgang, og keeper Magnus Dahl var med på notene da Frankrike spilte på mange av sine strenger.

Etter 11-15 ved pause, leverte Norge en strålende periode frem til det gjensto drøyt 16 minutter. Fransk 18-11 ble utlignet til 18-18, men det som skjedde deretter var ikke Berge fornøyd med.

- Vi måtte jage mye i hele kampen, men da vi kom i overtall mot slutten så jaget vi da også i stedet for å roe oss ned. Selvfølgelig må adrenalinet ut, men vi kan ikke ha det så travelt. Det må læres, sier Berge.

- Thierry Omeyer i det franske målet fikk ikke bare vanskelige skudd?

- Vi skyter for ærlig — i stedet for smart. Det ligger noen barnesykdommer der. Vi tar for mange dårlige situasjoner. Det må lukes vekk, fortsetter Berge, som lover offensiv innstilling også i kveld når verdens nest beste lag står på motsatt banehalvdel, EM-sølvvinner Danmark.

- Vi skal gi alt for å vinne!

Problemet kan bli at det gjør danskene også. Ulrik Wilbek avslutter søndag sin 28 år lange trenerkarrière på toppnivå. Spillerne vil gjerne gi ham seier i Golden League som avskjedsgave.

Og så vil danskene hevne 26-32-tapet fra Telenor Arena i fjor høst.

Kjelling ble stoppet

Kristian Kjelling meldte forfall til Golden League på grunn av hard belastning på hans jumpers knee. Men Bjerringbro-Silkeborg-spilleren var innstilt på å være med i VM-kvalifiseringen mot Østerrike i juni. Det ble stoppet av den danske klubben.

- Det er en fornuftig avgjørelse, men det føles veldig surt, sier Kjelling, som kom til Forum Horsens for å se lagkameratene.

I «verste» fall kan ha klubbsesong hans vare til uti mai. Så skal han behandles med sprøyter, slik han ble før EM - og så må han ha halvannen måneds pause.

- Må du kalle inn igjen Erlend Mamelund, Berge?

- Han vil ha vært uten håndballtrening en stund, men vi har en dialog, svarer Berge.

Haslum-strategen ble ankeloperert i går, men vil kunne gå greit igjen om ti dager. Noen håndball i det hjemlige sluttspillet blir det likevel ikke snakk om, og da får Berge eventuelt en ringrusten toppscorer inn i troppen.

Den nye landslagssjefen har forøvrig sørget for at Norge får ytterligere tre treningskamper før VM-bataljen mot Østerrike.

Det betyr totalt seks testkamper før VM-duellen.

Er det læretid lang nok for en tropp der bare Bjarte Myrhol og Børge Lund har fått konfirmasjonsdagen skikkelig på avstand?

Danmark-Norge TV 2 Sumo og Sportskanalen kl. 21.00.