Sakura Hauge har ikke hørt noe fra landslagsledelsen på to år.

— Men jeg har ikke glemt henne , bedyrer Thorir Hergeirsson.

Tertnes-målvakten var i kvinnelandslagets søkelys både i 2010 og 2012. Men å være i bruttotroppen til EM på hjemmebane for fire år siden ga ingen uttelling. Ei heller ble det OL-tur til London på 27-åringen fra Bergen. Nå trener hun så hardt og seriøst som hun klarer, uten å tenke mer på landslagsspill.

- Har aldri fått svar

— Jeg gjør alt for å være stabil og god. Og synes vel selv at jeg ikke er langt fra å holde rekruttlandslagsnivå. Men du hører ikke mye fra landslagsledelsen når du detter ut. Jeg hadde håpet på bedre oppfølging, sier en åpenhjertig Sakura Hauge til Bergens Tidende.

Sisteskansen har ingen problemer med å se at Norge har mange dyktige målvakter – både etablerte og unge talenter som viser seg stadig mer frem. Likevel kommer det er hjertesukk fra den tidligere Gneist-, Nordstrand- og Stabæk-keeperen.

— Jeg kunne ønsket meg bedre oppfølging siden jeg var landslagsaktuell. Men virkeligheten er at jeg aldri har fått svar på hvorfor jeg er ute. Eller hva jeg spesifikt må jobbe med. Og det er sikkert flere som tenker det samme.

Hauge benekter dog at hun har hatt motivasjonsproblemer de siste årene.

— Jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Jeg stortrives med denne Tertnes-gjengen.

- Hvordan har du prestert første del av sesongen?

— Jeg har mer å gå på, for å si det sånn. Det har mye med tekniske ting å gjøre.

Den biten fikk damen med 22 kamper på aldersbestemte landslag bedre oppfølging på sist sesong. Og håndballåret før det. Da var Jan Stankiewicz tungt inne i målvaktsarbeidet i Tertnes. Men den økonomiske situasjonen har tvunget klubben til å si opp Stankiewicz' avtale med de helblå.

Sakura står utenfor konseptet

— Det er kjipt. Jeg savner «Jas». Kjipt var det også å få beskjed om lønnskutt under de siste forhandlingene. Men håndball er en stor del av livet mitt, og jeg trives veldig godt i Tertnes.

- Hva tenker du om usikkerheten som rår?

— Jeg tenker at jeg trenger trygghet. Og at jeg vil at alle de andre skal fortsette i klubben. Derfor er jeg villig til å vente en stund på et nytt kontraktsforslag.

Under NM-finalen mot Larvik HK hadde Sakura Hauge ingen stor dag aller bakerst. Førsteomgangen var helsvart, den siste langt bedre. På tribunen satt det en islending og bivånet det hele.

— Det er mange gode målvakter i systemet nå. Katrine Lunde, Silje Solberg – og snart er Kari Aalvik Grimsbø tilbake fra morspermisjon. Mens flere unge banker på, sier Thorir Hergeirsson.

- Sakura Hauge føler seg glemt, etter å ha vært inne i landslagsdiskusjonen?

— Hun er ikke glemt. Men hun står utenfor konseptet slik det er nå, er den klare meldingen fra landslagssjefen.

Tertnes spilte bare uavgjort mot Vipers i Kristiansand søndag, i kveld kommer langt sterkere Nordstrand på besøk til Haukelandshallen. Bare seier er godt nok for vertskapet om drømmen om medaljer skal få leve videre.

FAKTA

Sakura Hauge

Født: 7. jan.1987

Tidligere klubber: Gneist, Nordstrand, Stabæk

Posisjon: Målvakt i Tertnes på 7. året

Høyde: 178 cm

Landskamper: 14 på juniorlandslaget, 8 på ungdomslandslaget

Aktuell: Avskiltet landslagskeeper med et brennende ønske om stenge buret mot Nordstrand i morgen kveld