Ungdomsorganisasjonen MOT har tidligere kun hatt norske herrelag som ambassadører. I desember i fjor skrev BT om reaksjonene rundt at kun mannlige fotballspillere i eliteserien kunne vinne MOT-prisen, og at det var mangel på kvinnelige fotballspillere som ambassadører. Nå har organisasjonen fått med seg Arna-Bjørnar på laget, som dermed blir den første damelaget i Norge som er ambassadør for MOT.

– Vi er utrolig stolte over at de blir med oss. Det er så artig å se det engasjementet de har. De har virkelig lyst å være med og utvikle, og brenner for visjonen til MOT, som er å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle, sier leder for MOT Norge, Marte Wivestad.

– Kjempe viktige rollemodeller

Wivestad forteller at organisasjonen er svært fornøyd med at de nå har fått et damelag som ambassadør. Hun er også glad for at det ble nettopp Arna-Bjørnar.

– De er kjempeviktige rollemodeller og forbilder. Det er mange barn og ungdommer som ser opp til dem, og det har så utrolig mye å si for oss å ha gode rollemodeller med på laget, sier Wivestad.

MOT-lederen er imponert over engasjementet til klubben.

– Det er utrolig kjekt å se det engasjementet og hjertet Arna-Bjørnar har for å være med å gjøre en forskjell. De ønsker virkelig å være med å påvirke ungdomsliv i en positiv retning. Det er et svært fint utgangspunkt for samarbeidet med dem fremover, så det blir spennende å se hva vi kan få til, sier Wivestad.

MOT-AMBASSADØRER: Daglig leder i Arna-Bjørnar, Synnøve Lien (t.h.), spiller Vilde Bø Risa og Sverre Ræder fra MOT fullførte avtalen torsdag kveld.
Torbjørn Andersen

Et ønske fra spillergruppen

Røssland forteller at dette engasjementet kom som et ønske fra spillerne selv.

– Dette skjer som følge av et ønske fra spillergruppen med Vilde Bø Risa i spissen. Vi har diskutert at vi har ønsket å bidra samfunnsmessig, og så landet vi på at dette var et godt tiltak og noe som vi kunne tenke oss å gjøre, sier treneren.

Han forteller at spillerne på laget har mye å dele med barn og ungdom.

– Det er noen som har gått den tunge veien og opplevd ikke å lykkes. Og så har vi de som har kommet til duk og dekket bord. Det er mange forskjellige historier i laget om at det er mange måter å lykkes på, forteller Røssland.

Viktig

Wivestad forteller at det flere ganger tidligere har vært damelag som har ønsket å bli MOT-ambassadør:

– Vi har tidligere hatt kontakt med flere andre lag, men de har hatt andre avtaler og dermed har det vært utfordrende å få det til.

Nettopp det at det har vært mangel på damelag som ambassadører ønsket Arna-Bjørnar å endre på.

– Det er litt av det som vi har utfordret de på. Vi så at det ikke var noen andre og det var en del av drivkraften til at vi ønsket å være med. Vi mener at vi som damelag også bør ha en stemme i dette. Det er viktig at det ikke blir for guttetungt, for det gjelder begge kjønn dette her, poengterer Røssland.

Med Arna-Bjørnar med på laget har MOT tatt et viktig steg mot å få flere damelag med på laget.

– Dette er helt supert, og det er veldig viktig for oss at vi nå har fått med oss et kvinnelag. Kanskje det blir flere etter hvert, vi synes i hvert fall at det er utrolig flott med alle dem som ønsker å være med å bidra, sier Wivestad.