I vår rykket Ane Eidem (21) og Levanger ned fra kvinnenes eliteserie i håndball.

I stedet for å bli værende ville Eidem ut på eventyr, og satte i gang agent Gerhard Huser for å finne henne en klubb i utlandet.

Det varte og rakk, men for en knapp uke siden kom tilbudet hun hadde ventet på.

Fra rumenske SCM Craiova.

— Flink agent, da, sier hun og ler.

— Jeg var egentlig aldri i tvil. Av og til må du bare hoppe på når muligheten kommer, og det var bare å gjøre det denne gangen, sier Eidem til adressa.no.

En drøm i oppfyllelse

Hun kom til Craiova torsdag i forrige uke. Da var det medisinske tester og arbeid med oppholdstillatelse, før hun skrev under kontrakten som binder henne til klubben én sesong.

— Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg i utlandet. Det er en drøm for den lille bygdejenta. Jeg trives så godt, og det føles nesten som at her skal jeg være for alltid, sier Eidem, som er fra Elnesvågen i Møre og Romsdal.

Dermed følger hun etter landslagsprofilen Camilla Herrem, som flyttet til rumenske Baia Mare tidligere i sommer.

De to skal møtes allerede i den første serierunden fredag.

— Vi vet de er rågode, men ingenting er umulig, sier bakspilleren.

Bruker språk-app for å lære språket

Eidem var fire år i Levanger før hun nå flyttet til Craiova, en by sør i Romania med rundt 300000 innbyggere.

— Jeg kommer garantert til å vokse på dette. Jeg skal bare nyte det. Det er ikke mange som får denne muligheten. Jeg føler meg veldig privilegert, og har blitt tatt imot rågodt. Ingenting å klage på, sier 21-åringen.

Hun kommer til å leve av håndballen, og studere litt ved siden av. Nå fokuserer hun på å lære seg språket.

— Har du meldt deg på språkkurs allerede?

— Nei, men det finnes apper, og så lærer jeg litt fra jentene på laget, sier Eidem.

Trenger tid

Hun forteller at hennes nye lag spiller en hurtig håndballtype, og at det løpes mye på treningene. Selv har Eidem merket forventningene rumenerne har til henne.

— Folk forventer mye i og med at jeg kommer fra Norge, jeg vet det. Men samtidig skal jeg lære språket og et helt nytt lag å kjenne. Serien starter én uke etter at jeg kom til klubben, og jeg bruker kanskje to-tre måneder på å finne meg til rette på banen. Men sesongen er lang, og jeg føler meg komfortabel på trening allerede, sier hun.

Eidem har ingen planer om å sitte på benken.

— Men man må prestere. Laget er ganske jevnt besatt, og spillerne er ganske gode. Planen er å spille med hjertet utenpå drakten. Da kan det ikke gå galt, sier hun.