– Om vi rykker ned, da må jeg gjøre noen vurderinger, sier Line Ellertsen.

Ellertsen kom tilbake til Sola på vinteren i fjor, og har vært et av lyspunktene for klubben denne sesongen. 20-åringen er blant Norges mest talentfulle spillere.

Nå er hun usikker på fremtiden i klubben om det skulle ende med nedrykk. Solabladet har tidligere rapportert at Malin Holta, som returnerer fra Nantes første juni, ser på det som uaktuelt med førstedivisjonshåndball.

Forrige gang Sola vant en seriekamp var tilbake i november, før vinterferien. Da var Camilla Herrem spiller, nå er gravide Herrem en del av trenerteamet.

Hun har et vanskelig valg å gjøre om det skulle ende med nedrykk for Sola. Som landslagsspiller kan det fort bli nødvendig å flytte på seg, om det skulle bli nedrykk.

– Det vil jeg egentlig ikke tenke på akkurat nå, vi må bare se an hva som skjer, og så tar jeg stilling etterpå. Jeg er i dialog med Thorir (Heirgerrson, landslagstrener, journ.anm.) når det gjelder min posisjon på landslaget, sier Herrem.

Hun kom hjem før sesongen startet, og har vært et trekkplaster for klubben på publikums- og sponsorsiden.

- Det var ikke helt dette jeg så for meg når jeg kom hjem, sier landslagsspilleren.

Samtidig som flere spillere vil være i tenkeboksen om det blir nedrykk, er det en spiller som ikke har planer om å flytte på seg.

– Jeg har kontrakt et år til, og forholder meg til den, sier toppscorer Tonje Nøstvold.

32-åringen er klar på at hun ikke kommer til å forlate Sola ved et eventuelt nedrykk. Hundvåg-jenta ønsker å bo i distriktet, og Sola er den eneste aktuelle klubben.

Tonje Nøstvold er klar på at hun ikke har noen planer om å flytte på seg.
Jon Ingemundsen

Fokus kun på overlevelse

Daglig leder i Sola, John Harald Kåsen, har vært nede i førstedivisjon sammen med klubben tidligere. Han vil ikke se en gjentagelse av dette.

Kåsen har ikke fått konkrete signaler fra spillere som ønsker å forlate klubben ved eventuelt nedrykk. Det skal være klausuler i enkelte av kontraktene som gjør at spillerne kan bli fristilt om de ønsker det selv. Det er likevel ikke der tankene til den daglige lederen ligger akkurat nå.

– Fokuset vårt ligger på at vi skal overleve, så skal vi ta en stor evaluering i etterkant på hva som har gått galt denne sesongen, sier Kåsen.

Han har ingen illusjoner om spillet som er blitt vist ute på parketten.

– Vi må ta innover oss at vi ikke har vært gode nok, sier Kåsen.

Ligger i hodet

Flere ganger denne vinteren har Sola røket i sluttminuttene. Kamper de avgjorde til sin fordel på høsten.

– Det ligger veldig på den mentale biten, sier Line Ellertsen. Ellertsen mener at de ville vunnet disse kampene om det var på høsten.

Kveldens motstander Oppsal er foran på tabellen med et poeng når det gjenstår to kamper. Både de og Gjerpen (som har en kamp mindre spilt) ligger på 14 poeng, mens Sola står med 13 på kvalikplass.

Under streken ligger Stabæk med ni poeng, og helt på bunnen er Line Ellertsens tidligere arbeidsgiver Glassverket. De har kun to poeng, men deres enslige seier kom mot nettopp Sola.

Selv om hun ikke kan være like høytflyvende i disse dager er Camilla Herrem like fremtredende i garderoben.
Fredrik Refvem

Optimisme før skjebnekampen

– Jeg har god tro på seier mot Oppsal, vi har hatt gode tendenser de siste kampene, og om vi beholder fokuset tror jeg det vil gå veien, sier Line Ellertsen.

Camilla Herrem har et enkelt råd til sine lagvenninner.

– Gi gass. Det er intet å være redd for, kjør på med hjertet utpå drakten, og så kommer vi til å klare det, sier landslagsspilleren.