50.000 dollar. Det var det som sto på spill for Karsten Warholm før Diamond League-finalen i Zürich.

Om Warholm vant, og dermed ble den andre nordmannen til å vinne Diamond League, var det en solid premieutbetaling som ventet.

Dessverre var ikke millimetrne på Warholms side denne gangen.

– Det var veldig tett. Det er jo alltid kjipt å være den som er bak, men samtidig er jeg bare to hundredeler unna. Jeg må ta med meg det, sier Warholm til NRK etter løpet.

Tapte i innslaget

Ut på oppløpssiden var Warholm i en solid ledelse. Like bak var Kyron McMaster.

Men på de siste meterne, over de siste to hekkene, var det McMaster som var best. Med skolissene flagrende til alle sider, avsluttet McMaster forrykende.

De var helt likt over den siste hekken. De fulgte hverandre side om side de siste meterne, men det var mannen fra de britiske jomfruøyene som var best i innslaget.

Karsten Warholm deppet ikke over å ha tapt med to hundredeler.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Det er forferdelig tungt på slutten. Man kjenner det ekstremt godt, for å si det sånn. Samtidig er oppløpet noe jeg jobber med, så syns jeg egentlig det var ganske bra. Jeg tror alle var litt slitne i dag. Det var ekstremt tungt på oppløpet. Det er noe jeg jobber med, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholms 48,10 sekunder var 2 små hundredeler fra å hente hjem de 50.000 dollarene.

Dermed må Warholm nøye seg med «bare» 20.000 dollar.

– Det var sikkert god underholdning

Warholm depper ikke av den grunnen. Faktisk tok han seg tid til å glede seg på vinner McMaster sine vegne.

– Jeg må bare unne alle å få det til. Jeg kjenner den fantastiske følelsen jeg får av å få det til. Jeg vil tro de andre har det samme. Det var sikkert god underholdning å se oppløpet, smiler Warholm i TV-intervjuet.

Warholms trener, Leif-Olav Alnes er enig.

– Det var i hvert fall spennende og veldig tett. Det er morsomt. Det er ikke ofte at Warholm blir slått så marginalt. Det er fint å være oppi der. Det gjør det artig at det er jevnt, sier treneren til NRK.