For 419 tilskuere var under halvparten av hvor mange man hadde håpet på. Ole Isak Hætta håper at flere, og større stjerner blir å finne på laget i fremtiden. TIL-stjernene Lars Iver Strand og Morten Gamst Pedersen var begge tatt ut på laget. Men i et knalltett kampprogram ble det ikke tid. – Hadde vi hatt større stjerner på laget, ville også interessen vært enda større, hevder Hætta. Dermed måtte Hætta nøye seg med TIL-reservene Jonas Johansen og Ole Talberg, og Glimt-reserve Jan Egil Brekke fra Bodø/Glimt fra eliteserien. Internasjonale datoer – Vi vet også at spillere i Bodø/Glimt er kvalifisert for laget, i tillegg til dem som er i TIL. Og ingen i Alta var med, og de har 5-6 virkelig gode spillere, fremholder Hætta. Og landslagstreneren har også funnet fram metoden for å få med seg stjernespillerne sine. – Vi må heller legge kampene til internasjonale datoer, slik at det er letter for spillerne å finne tid til å være med. Vi må også kikke på det norske og svenske seriesystemet, for å legge ting bedre til rette, mener Hætta. Morten Gamst Pedersen bivånet kampen i går, og han stiller seg ikke uvillig til å bidra for laget.

-Passet dårlig – Men nå er vi midt i en tett kampperiode. Har tross alt spilt samtlige minutter i alle TIL-kamper i år, i tillegg til det norske landslaget. Derfor passet det veldig dårlig nå, sier Gamst Pedersen. – Men jeg har aldri takket evig nei til laget. Passer det bedre i fremtiden, stiller jeg gjerne, sier TIL-stjernespilleren. Hætta innrømmer at han gjerne skulle sett Gamst Pedersen i aksjon på Alfheim. – Og det er ikke noe problem å spille for både Norge og Sapmi.

Neste kamp for laget tror Hætta at blir på bortebane mot nord-Kypros. – Håper at vi kan få til en kamp da. Men vi må jobbe med opplegget rundt laget og forbundet, for å få bedre økonomi, sier Hætta.