23-åringen fra Stavanger slo inn til seier på 200 m fri i klasse S5 på tiden 2.50,57, og tok dermed gull nummer to i det pågående svømme-VM i canadiske Montreal. Hun var hele seks sekunder foran sølvvinner Inbal Pezaro fra Israel (2.56,29).

Senere i natt norsk tid ble det et nytt gull på 100 m bryst i klasse SB4 etter en durabelig fight med Natalia Prologaieva fra Ukraina. Gullvinneren fra Paralympics i London svømte ett sekund raskere enn Rung i forsøket, og finalen ble også meget jevn.

Tre gull på tre starter

Den ukrainske jenta ledet halvveis, med 52 små hundredeler. Men Sarah Louise Rung hadde en fantastisk vending og passerte sin overkvinne fra Paralympics i London på den siste halvdelen av løpet. Rung vant øvelsen på 1.45,86, mot Prologaievas 1.46,67. Det er en skilnad på 81 hundredeler.

Dermed står stavangerjenta med tre gull på tre starter. Natt til tirsdag vant hun nemlig gull på 50 m butterfly på 43,74. Men gullet på 100 m bryst i natt smakte nok aller best. Ikke bare er det distansen Rung liker aller best, men hun slo også svømmeren hun tapte for i Paralympics.

— Jeg var litt usikker og nervøs før starten på 50 m butterfly. Det er en kort øvelse, og jeg føler selv at jeg ikke har like godt tak på butterfly som frisvømming og bryst. Derfor var det godt å se at jeg forbedret meg med tre sekunder fra forsøket til finalen - og fikk det tekniske til å stemme. Det gjorde meg veldig rolig før dagens to øvelser, 200 m fri og 100 m bryst, sier Rung til Aftenbladet.

- Avslappet og konsentrert

200 meter fri klasse S5 vant hun også under Paralympics i London i fjor (2.49,74) - og her slapp hun unna forsøksheat på ettermiddagen tirsdag, fordi det bare var åtte kvalifiserte svømmere i øvelsen. Og som i London slo hun israelske Inbal Pezaro (26) i finalen. Hennes argeste konkurrent fra Paralympics, spanske Teresa Perales (37) som vant sølvet i London, er for tiden skadet og stiller ikke i VM.

— Det var tydelig å se at gullet på 50 m butterfly hadde gjort Sarah godt. Hun var avslappet og konsentrert på sin 200 meter fri, sier trener Morten Eklund til Aftenbladet.

Han innser nå at Rung vil prestere enda bedre enn under Paralympics, der hun reiste hjem med to gull og to sølv på fem starter. Så langt er fasiten perfekt, med tre gull av like mange mulige. Og fortsatt gjenstår to øvelser…