«The Baltimore Bullet» er tidenes mest dekorerte olympier. Amerikaneren har utrolige 23 OL-gull og har satt verdensrekord hele 39 ganger. I 2016 satte svømmeren punktum på en eventyrlig karrière med fem gull og ett sølv i Rio-OL.

Men 31-åringen er langt ifra ferdig med å konkurrere i vannet. Hans neste utfordring er imidlertid av det mer uvanlige slaget: Phelps skal svømme mot en hvithai, som en del av Discovery Channels «Shark Week», som begynner 23. juli, skriver kanalen i en pressemelding.

Det virker som Phelps ser svært frem til å bryne seg mot den litt spesielle motstanderen. Han er nemlig en selverklært haientusiast.

– Favorittdyret mitt er hai, så å kunne se dem med egne øyne var ganske kult, fortalte han etter å ha vært i Sør-Afrika som en del av innspillingen til programmet, ifølge USA Today.

Det er foreløpig uvisst hvordan konkurransen vil bli organisert, men det er nok sannsynlig at Phelps og haien vil svømme adskilt, muligens med en skillevegg.

På Instagram forteller Phelps at han blant annet har dykket med haier mens han har vært i bur.

I en annen post på sosiale medier omtaler han opplevelsen med haiene som «en drøm gått i oppfyllelse».

I 2010 målte ESPN Phelps topphastighet i vannet til 9,7 km/t. Det er kjapt, men det skal nok litt til for å kunne tukte hvithaien, som har en toppfart på rundt 40 km/t, ifølge en artikkel fra ThoughtCo.