(Stabæk-Høvik 9-2)

2. juledag er bandyens festdag, og for Nikolai Jensen startet festen usedvanlig tidlig.

— Hat trick på 13 minutter har jeg aldri gjort før, men jeg har faktisk scoret et raskere førstemål. Det var mot Ready for noen år siden. Da var det ei lyre som gikk i mål etter åtte sekunder, forteller Stabæks toppscorer.

Stabæk vant hele 15-2 over naboen da lagene møtte for første gang denne sesongen. Derfor var storebror også storfavoritt foran øynene på 275 tilskuere i det tradisjonelle nabooppgjøret 2. juledag. Og etter Jensens sjokkåpning var det ikke så mye mer å lure på. Etter 5-1 ved pause, ble det til slutt 9-2. — Det er nok Solberg og oss seriemesterskapet kommer til å stå mellom. Vi må slå Solberg i alle oppgjørene mot dem , ettersom vi har en tendens til å rote oss litt bort mot noen av de svakere lagene i løpet av sesongen, sier Jensen, som ikke har noe scoringskonkurranse mot Stabæks andre storscorer, Björn Buskvist.

— Det vi gjør skal gagne laget. Derfor var det moro at jeg kunne servere Björn to assist mot slutten, sier sønnen av Stabæks tidligere storscorer, Kjetil Jensen.

Spiller i Sverige neste år?

Stabæk-fansen bør nyte Jensen denne sesongen, for neste år er han trolig i Sverige.

— Jeg fikk tilbud fra en svensk eliteserieklubb og to-tre i Allsvenskan før denne sesongen, men da hadde jeg akkurat begynt på skole. Dessuten var det ikke den eliteserieklubben (Ljusdal) som fristet mest. Jeg kan ikke bo uti skauen, jeg må bo i en by. Men målet er fortsatt å bli proff, klargjør Jensen, som også satset på fotball i sine yngre dager.

— Jeg har en kamp på benken for annetlaget da Stabæk var på sitt beste, men jeg var nok ikke robust nok til å spille på den plassen jeg likte best, sentral midtbane. Dessuten likte jeg bandymiljøet bedre. Der er vi en gjeng som har vokst opp sammen.

Solberg holder følge

Bandyforbundet setter alltid opp lokaloppgjør 2. juledag. På Solbergbanen kom Mjøndalen på besøk til det 29. 2. juledagsoppgjøret, men fikk mindre bank enn forventet – bare 5-3. På grunn av dårlige isforhold i seriestarten har Solberg to kampen mindre spilt enn Stabæk. Med to Solberg-seire vil lagene ligge likt.

På Bergbanen ledet Ullevål lengde 2-1 etter scoringer av Jan Fr. Løland og Ola Edvardsen. Etter scoringer av Jon Ljungberg og Daniel Zeylon fikk Ready berget ett poeng, men følgelig gikk det også ett poeng tapt i racet mot Stabæk og Solberg.

Bandyfolket har det travelt for tiden, og allerede søndag møtes de samme lagene igjen – da i omvendt kampoppsett.