Årets utgave av Mørketidsløpet setter ny rekord i antall deltagere. Totalt 1700 mennesker er meldt opp til start hvorav hele 700 er fra utlandet. Det er 200 mer enn tidligere rekord. Roberto De Lorenzo (26) fra Italia forteller at han fikk nyss om løpet via jobben, hvor han til daglig jobber som flyvert for Norwegian.

Overtalt på flyet

– Jeg opererte ruten London-Tromsø på samme tidspunkt I fjor. Da viste det seg at halvparten av passasjerene skulle løpe Mørketidsløpet. Jeg angret meg på at jeg ikke hadde hørt om løpet tidligere, og bestemte meg da for at i 2017 skulle jeg definitivt være med, og nå står vi her, sier De Lorenzo.

Ankom i storm

Italienerne fikk et ublidt møte med været da de landet i går. Roberto som er vant med sterk vind skjønte fort at dette kom til å bli et løp utenom det vanlige.

– Oppladningen vår har vært maratonene I Paris og på Færøyene, men vi tror at dette løpet blir veldig annerledes. Vi vet at det kommer til å bli kaldt, men krysser fingrene for at vi har kledd oss med nok klær, sier han med et smil om munnen.