Med 12,92 på 100 meter hekk tok Isabelle Pedersen VM-kravet i Brussel søndag.

— Nå er jeg bare veldig glad, sa «Bella» til friidrett.no etter løpet, som var ny personlig rekord. Den ga annenplass i det belgiske mesterskapet bak Anne Zagre, som vant på 12,87. Tiden bringer bergensjenten opp på andreplass på norgesstatstikken gjennom alle tider, nå 2/100 foran Lena Solli Reimann. Statistikken toppes av Christina Vukicevic som løp på 12,74 i 2009. Hvilken duell det skal bli i Haugesund kommende helg, der Christina Vukicevic skal gjør comeback etter tre års pause!

— Dette løpet var et nytt steg mot toppformen. I dag fikk jeg til et par ting som jeg ikke greide i heatet lørdag. Nå er jeg veldig fornøyd og bare veldig glad, sa 23-åringen til friidrett.no. I NM planlegger hun to løp.

— Slik det ser ut nå, blir det hekk og 100 meter! Jeg trenger et par løp til på hekk før toppformen er der, og den kommer i Beijing!

Skulle ta kravet

Allerede i lørdagens heat perset Isabelle med 13,02, som var 2/100 fra VM-kravet. Da var beskjeden hennes klar:

— Søndag skal jeg under VM-kravet.

I heatet lørdag var Isabelle for første gang denne sesongen heldig med vinden (+0.7) og senket den to år gamle persen sin med 2/100. — Jeg springer det belgiske mesterskapet og løper finale søndag ettermiddag. Der skal jeg ta VM-kravet. Det er ikke spørsmål om det, kom det bestemt fra Isabelle, som forteller om en enorm fremgang på det mentale feltet de siste ukene.

— Holdningen til hekk er en helt annen nå, sa ”Bella” lørdag ettermiddag. Hennes årsbeste før lørdagens løp var 13,12 fra Ostrava for to måneder siden, skriver friidrett.no