Storhamar - Stavanger Oilers 4–0

HAMAR: Til toppkamp å være startet det på tamt vis på Hamar. Det virket som om det hele gikk litt sakte, da spesielt med Oilers. Etter hvert fikk imidlertid hjemmelaget opp tempoet og da hang ikke Oilers med, ikke i det hele tatt.

– Vi startet jo elendig, og tapte egentlig kampen i første perioden. Andre var vel ganske bra, så var det kjørt før tredje og det blir litt transportetappe for Storhamar, oppsummerer Dennis Sveum etter stortapet.

– Med tanke på flere langer kamper i det siste, er dere slitne?

– Vi er nok ikke det, kanskje litt mentalt, men vi bør jo ikke være det heller. Det er mer at vi kommer skjevt ut og ikke klarer å fokusere helt. Når du ikke gjør det mot Storhamar på bortebane, da blir det tøft, konstanterer Oilers-veteranen Sveum.

Victor Svensson fikk fritt leie i Oilers’ sone og han sendte Storhamar i føringen. Ikke lenge etterpå suste et skudd fra blå inn bak Holm.

TAP: Jacob Lagace depper mens Storhamar jubler for en solid seier.
Christoffer Hjalmarsson

Oilers kunne svare med to powerplay, men heller ikke her var man i nærheten av noe som helst.

– Hele sesongen har det gått litt opp og ned med overtallet, men nå er det mest ned. Det at Brandon (Burlon) er ute svekker oss, da må vi justere oss. Men vi klarer ikke å skape det helt store, det er åpenbart noe vi må jobbe med, sier en meget skuffet Stephan Vigier etter kampen. Han legger heller ikke skjul på at savnet etter David Morley er stort.

– Han er en strålende palymaker og vi har spilt sammen de tre siste årene, så det er klart. Men vi må jobbe med de spillerne vi har, og vi har mye tid på å finne ut av ting. Det er bare et spørsmål om tid før det sitter igjen, sier Vigier.

Før perioden var omme måtte Holm plukke enda en puck ut av nettet etter nok et skudd fra blå. En svak forestilling fra Oilers og 3–0 for vertene etter første periode.

Solid forbedring

Oilers virket mer skjerpet etter første hvile. Laget kom tidlig på isen og viste tydelig at de hadde mer å by på.

Sirupen under skøytene var borte og man tok et par dueller. Allerede etter 30 sekunder endte Patrick Ulriksen og Robin Dahlstrøm i en liten klinsj som sendte begge i utvisningsboksen. Dennis Sveum er imidlertid klar på at noe manglet med tanke på rivaliseringen som er mellom lagene.

– Du spiller som regel litt hardere mot Vålerenga og Storhamar og i de kampene der, men jeg føler ikke at vi fikk opp det i det hele tatt. Når vi ikke har riktig mindset blir det dårlig, og med oss sprer det seg raskt. Det er ikke en eller to som er dårlig, men det er alle 22 som skrur av, forteller Sveum.

KJEMPING: Oilers hevet seg og tok et par kriger i løpet av andre periode.
Christoffer Hjalmarsson

Ingen av lagene benyttet sjansen i spill fire mot fire, ei heller i resten av perioden som endte 0-0. Det positive for Oilers var at man kom til et par sjanser, men effektiviteten manglet.

Ingen snuopperasjon

Tredje periode ble en ren transportetappe for Storhamar. Oilers hadde nok intensjoner om en tidlig scoring og litt spenning, men den uteble. Gjestene fra Stavanger hadde det rett og slett ikke i seg denne kvelden.

Den største Oilers-sjansen i tredje ble Jacob Lagace frarøvet da han ble holdt igjen alene med keeper. Dommer dømte utvisning og ingen straffe.

UTVISNING: Dennis Sveum måtte i utvisningsboksen to ganger. En av de endte med baklengs.
Christoffer Hjalmarsson

Der Oilers ikke utnyttet overtallet var historien en annen for Storhamar. Da Sveum måtte ut i to minutter kombinerte to blad Thoresen forut for 4-0.

Resultatet stod seg ut kampen og Storhamar kryper dermed opp i ryggen på Oilers som stadig leder ligaen. Men nå kun et poeng foran et Vålerenga med en kamp mindre spilt.

Ny gyllen generasjon

– Vi må bare starte på nytt, jobbe på og komme i gang med en ny rekke med seiere. Etter et par dager med kampfri nå skal vi være klare for det, slår Vigier fast.

Sveum er enig med lagkameraten og er klar på at laget er mer en kapable til å starte en ny god rekke med seiere , slik den de var inne i før jul for Oilers-veteranen ser konturene av et storlag.

– Heldigivs er vi gode sammen også, og det har vi vært mye den sesongen her.

– Hvor godt er egentlig dette Oilers-laget kontra tidligere utgaver?

– Uansett nivå på enkeltspillere, så synes jeg vi har vært gode. Med unntakt av i fjor, da gikk alt dessverre til helvete. I år har vi fått inn veldig gode spillere utenfra, samtidig som rollene til de som har vært her begynner å sette seg skikkelig. Så årets Oilers-utgave ser meget, meget bra ut igjen, avslutter en optimistisk Sveum.