Den norske rekorden på 1500 meter var — før kveldens stevne i Zürich - 3.35,43. Den er nå på 3.33,95 etter et nærmest perfekt løp.

— Det var som bestilt. Vi regnet med norsk rekord, sier en storfornøyd far og trener Gjert Ingebrigtsen, som har sett at sønnen har vært i strålende form de siste ukene.

Faktisk leverte Henrik Ingebrigtsen den norske rekorden på kortere tid enn forventet.

- 3.33 var litt i overkant. Det var da ikke nødvendig å skrelle av så mye.

Far Ingebrigtsen roser sønnens evner til å få ut alt han har inne.

— Henrik gjør det han skal. Det er taktisk smart løpt underveis. Han løper på det han er god for og viser at han er klok på egne ferdigheter, oppsummerer han fornøyd etter løpet i Diamond League-stevnet i Zürich.

Tror på tid under 3.30

Enda fortere skal det gå i fremtiden.

— Han kan løpe under 3.30 om han bare får tid på seg. Vi vet hva vi skal jobbe med, og det er et par ting vi skal jobbe med. Men samtidig må vi ikke endre for mye på det som allerede funker, sier Gjert Ingebrigtsen.

— Gi det noen år til, det er Rio som er målet. Da skal det bli medalje, konstaterer han.

- Ingen hadde trodd dette

Nå gjenstår bare ett løp før sesongen er over og jobben mot neste år og årene etter fortsetter.

— Det viktigste å få limt seg fast på et nivå der han hører hjemme, der han er blant de store. Det han gjør i dag - ingen i verden hadde trodd dette for to år siden, at en nordmann skulle bli nummer sju i Diamond League to uker på rad. Vi er veldig stolte, sier Gjert Ingebrigtsen i et intervju som varer i 3 minutter og 34 sekunder - lenger enn sønnens løp varte.