BELGIA - NORGE 27–43 (15–20)

Norge var storfavoritter i bortekampen mot Belgia, som sto poengløse foran den femte runden i herrenes EM-kvalifisering i håndball.

Allerede før avkast fikk Norge en god nyhet da det ble klart at Litauen hadde tapt 25–26 hjemme mot gruppeener Frankrike i samme gruppe. Dermed var Frankrike EM-klare, mens Norge ville gå opp i samme poengsum som Litauen med seier i Belgia.

Og det var aldri noen tvil om at det skulle bli norsk seier. Det endte med utklassingssifre 43–27.

– Vi spilte mye syv mot seks og scoret mange mål i åpent mål. En konsentrasjonstest for guttene gjennom 60 minutter, sier landslagssjef Christian Berge til TV3.

– Belgia hadde mye krefter til å begynne med, men vi jaget dem litt lenger tilbake, gjorde det vanskeligere å få til innspill og kontret dem rett og slett i stykker, sier landslagssjefen.

Verdensklasse

Norge viste verdensklasse i åpningen, og viste at de var fullt skjerpet mot et antatt svakere lag. Før fem minutter var spilt ledet Norge 5–0!

Etter 12 minutter var stillingen 10–3 til Norge, og kampen var i realiteten kjørt allerede. Ved pause ledet Norge med fem mål, 20–15.

Kvalitetsforskjellene var godt synlige også i 2. omgang, selv om Norge til tider tok foten av gasspedalen. Seieren var aldri truet, og midveis i 2. omgang ledet Norge med ti mål.

Belgia raknet mot slutten, og kampen endte med 43–27-seier til Norge.

Berge: – Litauen er et klasselag

De to beste i hver gruppe samt beste treer (av syv) går til EM-sluttspillet i Kroatia neste år. I lørdagens avsluttende kamp møtes Norge og Litauen i Oslo. Med seier der er Christian Berge og co EM-klare sammen med Frankrike.

Norge tapte den motsatte kampen i Litauen, og har dermed mye å revansjere.

– Litauen er et klasselag. Det skal bli beintøft å slå dem, sier Christian Berge.

TV3-ekspert Frode Kyvåg var godt fornøyd med Belgia-kampen.

– En veldig bra gjennomkjøring før lørdagens kamp, sier Kyvåg.

Norge må vinne

Sist helg ladet Norge opp med tre strake seirer over Island, Sverige og Polen i turneringen i Elverum. Onsdag ble Belgia oppskriftsmessig utspilt, men det er kampen mot Litauen som avgjør om junisamlingen blir en suksess eller ei.

– Revansjsuget har bygget seg opp i oss, og det blir full trøkk i Spektrum, sier Sander Sagosen.

Norge og Litauen har like mange poeng (6) før lørdagens kamp, men med uavgjort går Litauen foran på innbyrdes oppgjør selv om Norge har mye bedre målforskjell.