København/Zürich/Aftenbladet: – Her er det bare å hive innpå, sier Filip og trenerpappa Gjert Ingebrigtsen idet de får øye på en ekte dansk pølsebar under mellomlanding i København på vei til Zürich.

– Chilipølse gjør susen, hevder de og får endelig litt ro etter en dag med utrolig mye styr grunnet yngstemanns sykdomsforfall.

Skyhøye ambisjoner

Ambisjonene hos Team Ingebrigtsen er skyhøye, med god grunn, for så langt har sesongen fortonet seg som et eventyr. Skulle fjorårets VM-treer vinne i Zürich, vanker det 50.000 amerikanske dollar, over 400.000 kroner, i premiepenger.

Toeren får 20.000 dollar.

– Filip har tidligere vist at han er god mot slutten av sesongen, han gjorde sin forrige pers under Diamond League-finalen i 2016, fortalte Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet under trening tidligere i uken.

Filip er revansjelysten

17-åringen som er et fysisk unikum og tåler toppform måned etter måned, måtte kaste inn håndkledet onsdag morgen da han våknet med halsbetennelse. En skikkelig nedtur, Jakob gledet seg enormt til å løpe mot de aller beste som han gjorde i Monaco i juli.

– Vi har sjelden hatt en sesong så vellykket som denne. Vi hadde tre i kjempeform på startstreken under EM. Nedturen kom med Filips fall, men litt sykdom som med Jakob må vi regne med, sier Gjert Ingebrigtsen og melder at yngstemann allerede er på bedringens vei.

Filip Ingebrigtsen som falt, skadet seg og ødela sjansene under EM, kjenner at han er tilbake, skarp som på sitt beste. Revansjelysten. Han frykter ingen.

Weltklasse reklamerer med nordmannen

Arrangøren av Weltklasse Diamond League har utpekt Filip som den største utfordreren til verdensener Timothy Cheruiyot under torsdagens løp. Han trenerpappa gjert ble mottatt med gjenkjennelse og stor respekt på flyplassen i Zürich onsdag kveld.

Brødrene har gjennomført treningsøkter på bane i den siste uken som indikerer verdensrekord (3.26,00) og vel så det.

Så fort har det gått at trener Gjert Ingebrigtsen har bremset og bremset. Bror Martin som syklet rett fart, klarte heller ikke stagge løperne.

Martin Ingebrigtsen, bror på sykkel, hadde store problemer med å holde Filip og Jakob unna da han prøvde å styre farten under trening tidligere i uken.
Egil Ø. Nærland

– Jeg holder rett fart, men de springer i meg, smilte Martin da vi overvar treningen på Sola stadion.

– Klarer du å roe ned, Filip, ropte treneren gang etter gang.

– De er i god form, sier han rolig til Aftenbladet. Og når den eksplosive treneren er forsiktig, er det all grunn til å være føre var.

– Jeg er god nok til å vinne

– Jeg møter de aller beste, og selv om jeg kjenner litt til skaden (ribbensbrist), blir jeg ikke hemmet. Jeg er god for å vinne, sier Filip Ingebrigtsen.

Team Ingebrigtsen har vært i form nesten to måneder. Yngstemann vant sølv (1500 m) og bronse (5000 meter) under VM U20 i Finland før juli var halvveis, deretter løp de sammen under den unike fartsfesten i Monaco 20. juli.

Der Filip ble nummer fire med utrolig 3.30,01 og Jakob sensasjonelt nummer fire med 3.31,8. Tidene er fortsatt tredje og fjerde best i verden i år.

De fulgte opp med triumfer i EM, to gull til Jakob (1500 meter og 5000 meter), mens Filip beviste form selv med fall og skade.

Det hører med at tredjemann Henrik dokumenterte trener Gjerts perfekte preparering ved å bli fjerdemann på 1500 meter og vinne sølv på 5000 meter. Nå skriver vi 30. august.

– Sjekk klokkene, dette går for fort, roper trener Gjert Ingebrigtsen til Jakob og Filip som nesten løper inn i fartsholder og bror Martin. I bakgrunnen smiler Filips samboer Astrid Mangen Cederkvist.
Egil Ø. Nærland

Oppskrift: Knallhard trening i sesongen

En rekke av de største konkurrentene holder storformen langt kortere perioder.

– Hva er Team Ingebrigtsen og trenerpappaens hemmelighet?

– Ingen trener som oss mellom konkurransene. De andre trener litt, vi trener knallhardt, forklarer Jakob og Filip.

– I en sesong med VM eller OL, ville vi hatt en klar fordel før finalen i Diamond League, fordi mange senker nivået etter store mesterskap, sier Filip.

– Denne gangen blir det annerledes. Det har bare vært EM, det betyr at flere av konkurrentene har trent for å toppe formen til 1500 meter her i Zürich, tilføyer han.