– Det er greit å være Isabelle Pedersen om dagen, konstaterer Isabelle Pedersen, mens hun trasker rundt i Paris på leting etter en kafé.

Hun er nok ikke den eneste som har den følelsen en varm sommerdag i den franske hovedstaden, men for hekkeløperen er det mer enn bare været og omgivelsene som ligger i grunn.

Med VM noen få måneder unna, løper nemlig Pedersen raskere over hekkene enn noen gang. Under torsdagens stevne i Montreuil vant hun 100 meter hekk, og satte ny personlig rekord med tiden 12,83.

– Det er så rask jeg er, svarer 25-åringen på spørsmål om hvorfor hun løper så fort om dagen.

– Men jeg kan løpe enda raskere. Vi jobber fortsatt med rytmen og andre små detaljer, så det kommer til å bli enda bedre, legger hun til.

Avslappet

Hennes nye personlige bestenotering er den 18. raskeste tiden som er løpt i verden denne sesongen. Målet er å klatre enda høyere opp på den listen før verdensmesterskapet i London i august, hvor hun lover å være i toppform.

– Jeg har allerede kvalifisert meg til VM, så alt handler bare om å være best mulig i august. Jeg har god tid på å finne toppformen, så jeg trenger ikke å stresse, sier Pedersen, som er mer avslappet enn hun har vært i tidligere sesonger.

– Jeg slapper mye mer av nå. At VM-kravet er i boks, gjør at jeg kan ha fokus på gjennomføringen av løpene og å ha det gøy. Det er jo da man løper best. Å tenke for mye på tider kan være en ekkel felle å havne i, sier BUL-løperen.

– Hvor raskt kan du løpe denne sesongen?

– Jeg har satt meg noen mål, men de vil jeg ikke si. Men jeg kan love at det kommer mer, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Pedersen.

Nærmer seg norsk rekord

Det gjør også toppidrettssjefen i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom, som tror Christina Vukicevics norske rekord på 12,74 snart blir slått.

– Hun har sagt selv at det er målet hennes, og jeg vil si at den tiden er innenfor rekkevidde, sier han.

– Hvor raskt tror du hun kan løpe i VM?

– Det er vanskelig å si nå. Hun har ligget på et stabilt, godt nivå i det siste, men jeg tror hun har enda mer inne, sier Tjørhom, og legger til:

– Hun er også en utøver som tidligere har fått ut sitt beste i mesterskap, og det er jo en god egenskap å ha med seg.