Svært mye sto på spill for Lorentzen søndag. Han kunne vinne distansecupen på 500 meter som første nordmann gjennom tidene, og ikke minst kan han gå til topps i verdenscupen sammenlagt. Heller ikke det har noen annen nordmann klart.

Men da trengte Lorentzen en solid plassering på den avsluttende 500-meteren under verdenscupavslutningen i Minsk. Lorentzen gikk ut i siste par sammen med Ronald Mulder. Nederlenderen var den eneste som kunne true Fana-løperen i distansecupen på 500 meter.

Lorentzen måtte bli topp seks for å vinne distansecupen, og blant de to beste for å avgjøre verdenscupen sammenlagt før 1500-meteren senere søndag.

Råsterk avslutning

Lorentzen gikk inn til 4. plass på tiden 35,01 etter en råsterk avslutning, mens parkamerat Mulder var et stykke bak. Dermed var distansecupen på 500 meter i boks. Seier i distansecupen ga Lorentzen 116.000 kroner i premie.

Han ligger også godt an til å vinne verdenscupen totalt. Det blir avgjort i 1500-meteren senere søndag, der russiske Denis Juskov må vinne for å ta totalcupen. Seier i Grand World Cup vil gi ytterligere 154.000 kroner.

Jan Smeekens fra Nederland vant søndagens 500-meter på tiden 34,83, mens Mulder ble nummer åtte med 35,10.

NM i Bjugn

Lørdag glapp distansecupen på 1000 meter med fattige fem hundredeler for Lorentzen. Uansett kan han se tilbake på en fenomenal sesong, med OL-gull på 500 meter og VM-sprintgull, samt distansetriumf på 500 meter i verdenscupen.

Lorentzen avslutter sesongen med NM i Bjugn neste helg.