– Det er utrolig kjipt for ham, sier Tjørhom til NTB.

Han snakker om Ingebrigtsen, som mister hele sesongen på grunn av en hamstringskade.

– Han har lagt ned utrolig mye arbeid, vært systematisk i opptreningen, og ting har gått på skinner. Henrik har følt seg utrolig sterk, og så smeller det. Det er et skikkelig slag i trynet, sier toppidrettssjefen.

Men Tjørhom er klar på at dersom målet er å prestere på høyeste nivå, var en operasjon uunngåelig.

– Alle andre alternativ har han vært igjennom.

Sesongen ryker for Henrik Ingebrigtsen.
Vidar Ruud/NTB scanpix

– Kommer sterkere tilbake

Ikke bare er skaden kjedelig for Ingebrigtsen selv, men også for resten av friidretts-Norge.

– Ja, det er klart. Han er en av de mest rutinerte vi har, og han har levert i mesterskap, senest med medalje i innendørs-EM. Han er en av våre profiler, så det er klart at det er et slag også for friidretts-Norge, sier Tjørhom.

Årets friidretts-VM går dermed uten en av Norges største profiler, og dermed med et medaljehåp mindre.

– Ja, det kan man si. Vi har en ganske ung tropp, men har mye positivt på gang, sier Tjørhom, som blant andre trekker fram Karsten Warholm (21).

Warholm satte lørdag norsk rekord på 400 meter med tiden 44,87 sekunder under et elitestevne i Florø. Tiden er best i Europa i år og tiende best i verden.

– Selvfølgelig skulle vi hatt Henrik i en tropp. Samtidig tror jeg dette gjør at han kommer sterkere tilbake. Men det er synd, sier Tjørhom.

Henrik Ingebrigtsen selv sier at han skal tilbake i 2017.

– Det er EM i terrengløp i desember som er det neste store målet for meg nå. Jeg gleder meg til å gå på neste sesong uten skavanker, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Mister sparringpartner

Toppidrettssjefen mener også at det er leit at Henriks lillebror Filip nå mister en svært god sparringpartner, nå som Henrik er ute.

– De har ulike kvaliteter som gjør at de i hver økt pusher hverandre. Men Gjert (far og trener) har god kontroll, og er tett på. Også Jakob holder utvilsom et veldig høyt nivå, sier Tjørhom.

– Det blir en ny situasjon. Dynamikken i gruppa blir annerledes, men det kan være både fordeler og ulemper med det, sier han videre.

Tjørhom legger til at han snakket med Ingebrigtsen etter at avgjørelsen om operasjon ble tatt.

– Slik som jeg opplever han så er han offensiv, avslutter toppidrettssjefen.