Det kunngjorde forbundet på en pressekonferanse i Olympiatoppens lokaler onsdag ettermiddag. Osterøy ILs spydkaster Sigrid Borge var i fjor med i den nest øverste satsingsgruppen, men flyttes nå opp til elitegruppen med blant andre Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene.

– Dette er veldig veldig gøy. Jeg har en stolt følelse nå. Å få være en del av det laget i tillegg, det er stort, sier Borge på telefon fra Oslo.

Som en del av «Team Tokyo» får Borge nå bedre økonomiske betingelser og mer hjelp til satsingen. Kommunikasjonssjef i friidrettsforbundet, Knut Skeie Solberg, presenterte Borge på følgende måte:

– Sigrid Borge er utøveren som er så god at hun nå må kalles Sigrid Borge, og ikke «den nye Trine Hattestad».

MOTIVERT: Sigrid Borge, her i aksjon under EM i Berlin, tror den kommende sesongen vil bli bedre enn 2018. Nå får hun også bedre rammebetingelser for satsingen.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Kjempemotiverende

Borge leverte en solid sesong i 2018, med to konkurranser over OL-kravet, selv om det ikke ble det helt store resultatet i EM, der hun endte på en 8.-plass. Neste sesong går hun derimot for ny pers.

– Det er kjempemotiverende at de tror på deg og at du får være med på dette laget. Nå er jeg bare veldig glad, sier Borge, og legger til følgende om presentasjonen:

– Det er veldig fint. Du har jo lyst til å være deg selv.

– Endelig en tikjemper

– Endelig har vi en tikjemper i det øverste landslaget, meddelte Solberg da Martin Roe ble presentert som del av elitegruppen.

Roe imponerte under sommerens EM i Berlin, da han lenge var med i medaljekampen.

– Det er veldig deilig. Det gir en god trygghet, og det er deilig å vite at de òg har troen på meg og vil satse på meg videre, sier Roe.

Tikjemperens treningshverdag har vært langt ifra optimal så langt. Roe har vært nødt til å jobbe i sportsbutikk for å få økonomien til å gå rundt.

– Det har vært veldig begrenset med trening og restitusjon. Det har blitt både trening og jobb stort sett hver dag. Det at jeg kan satse for fullt nå håper jeg kan ta meg til neste nivå.

2019-sesongens store mål blir VM i Doha i slutten av september.

– Hvis alt klaffer og formen er bra kan det bli spennende, sier Roe.

Utvider elitesatsingen

Alle utøverne som var en del av elitegruppen beholder plassen, mens til sammen fem nye blir med på laget.

Det betyr at Sven Martin Skagestad, til tross for en svak sesong, beholder plassen. Det gjør også Isabelle Pedersen og Håvard Haukenes.