BERLIN/OSLO: – Det viser seg at jeg har bristet noen ribben da jeg falt og traff en høyttaler under forsøket, forteller Filip Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Dermed er EM over for denne gang.

– Jeg falt på onsdag. Da datt jeg litt «keitete». Jeg fikk litt vondt i ryggen. Det er vondt når jeg skal puste. Når jeg løpe 5000 meter, trenger jeg jo å puste litt, sier Filip Ingebrigtsen på pressetreffet.

  • I mars reagerte pappa Gjert Ingebrigtsen sterkt på Filip og samboerens flytteplaner. Les hvorfor her.

Derfor holdt han det skjult

Etter at han ble nummer 12 i 1500-meterfinalen, ville ikke Ingebrigtsen skylde på skaden.

Han kjente ikke så mye - verken under trening dagen før eller under oppvarmingen - men da pusten ble fullt aktivert, var det bom stopp. Det skjedde allerede etter halvannen runde.

– Jeg trodde det skulle gå, men hadde ingen mulighet uten pust, sier Filip og ynker seg når de nærmeste vil klemme og trøste.

På en pressekonferanse lørdag fortalte Filip Ingebrigtsen om skaden som gjør at han mister EM-finalen. Til høyre er lege Ove Talsnes.
NTB scanpix

– Hvorfor sa du ikke noe før start?

– Ingen vits i det, jeg kunne være med og gjøre en jobb for Jakob og Henrik, forklarer 25-åringen som sjelden snakker om sine egne lyter.

– Det er sånt som skjer, sier han, men han klarer ikke skjule at det er vondt langt der inne når det skjer før store løp.

Diamond League-avslutningen kan ryke

I mange år slet han også med allergier og måtte stå over store konkurranser. Filip Ingebrigtsen har imidlertid bevist sin enorme kapasitet både ved å ta EM-gull i 2016, ved å ta VM-bronsen i fjor høst, og ikke minst ved å løpe 3.30,01 på 1500 meter i Monaco så sent som 20. juli.

Han er ranket som verdens tredje beste 1500 meterløper denne sesongen, han er forlengst klar for finalen i Diamond League i Zürich 30. august. Også det løpet kan imidlertid gå uten Filip Ingebrigtsen - på grunn av skaden.

– Tre uker til, jeg er redd det blir kort tid, tenker 25-åringen.

Ble «kastet ut» av hotellrommet

Først skal imidlertid Filip Ingebrigtsen heie frem brødrene. Jakob og Henrik Ingebrigtsen er blant de store favorittene på 5000 meter i kveld.

– Både Henrik og Jakob var mest giret på 5000 meter da de gikk inn i mesterskapet. Det gjør de fortsatt. Dette kan bli en veldig kjekk dag, sier Filip Ingebrigtsen.

– Hvordan blir dagen din?

– Dagen min blir veldig mye mer behagelig. Jeg skal sitte og heie. Jeg skal prøve å skrike litt på det. Det blir gøy å se dem fra tribunen også.

– Hvor delaktig er du i forberedelsene til brødrene dine?

– Jeg delte rom med Henrik frem til i går. Men da jeg bestemte meg for å ikke delta, hev han meg ut av rommet. Vi deler dobbeltseng, så han har sovet litt dårlig. Jeg tror han er bedre restituert og forberedt i dag. Det blir mitt bidrag, sier Filip Ingebrigtsen til latter fra de fremmøtte journalistene.