LONDON: Team Ingebrigtsen var høyt oppe etter at Filip Ingebrigtsen kvalifiserte seg for sin første VM-finale. Ingebrigtsen løp på tiden 3.40.23 - og ble dermed nummer tre i sitt semifinaleheat. Han brukte ikke mer krefter enn nødvendig og tok seg enkelt videre til søndagens finale på 1500 meter. Den løpes 21.30 norsk tid.

Filip Ingebrigtsen lot de andre i familien ta seg av de store ordene etter løpet, men erkjenner at ting ser bra ut inn mot finalen. Han har brukt få krefter på veien, ser sterkere ut enn noensinne og går inn i sin første VM-finale som medaljekandidat.

– Semifinalen gikk veldig lett for min del. Det må være lov til å drømme om medalje nå. Det er det som er målet nå. Det må jeg være ærlig på, sier Filip Ingebrigtsen.

– Sånt skjermer vi ham for

I timene før semifinalen ble han skjermet av pappa Gjert Ingebrigtsen.

– Han fikk ingen informasjon at Isabelle Pedersen og Hedda Hynne røk ut. Vi driver ikke og forer ham med sånn negativ informasjon. Sånt skjermer vi ham for, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Det var en meget opplagt og glad trenerpappa som snakket med media etter å ha sett sønnen overbevise i semifinalen.

– Det var helt fantastisk måten han løste det på. Veldig bra å se at han har så mye å kjøre med. Han har så mye mer inne. Får han ta fart i finalen, og virkelig får ut det han har inne, så blir den gysare av en finale på søndag. Det er helt klart. Filip ser veldig sterk ut, sier Ingebrigtsen senior.

Filip Ingebrigtsen, helt til høyre, løp inn til tredjeplass i sitt semifinaleheat og tok seg enkelt videre.
Junge, Heiko / NTB scanpix

– Skal terge ham litt

Også storebror Henrik var opplagt etter å ha sett lillebroren løpe seg enkelt til finalen.

Han har selv 5. plass i OL som sin beste plassering i et mesterskap der hele verdenseliten er med. Det skjedde i London i 2012. Nå er han skadet og følger VM fra sidelinjen.

– Jeg skal terge ham litt med en femteplassen fram mot søndag. Filip kan gjøre det bedre. Han ser veldig bra ut, sier Henrik Ingebrigtsen.