NOTTINGHAM PANTHERS – OILERS 5–3:

(Aftenbladet) Oilers fikk en vrien start mot Nottingham Panthers. Hjemmelaget scoret både 1–0 og 2–0 før gjestene fra Stavanger klarte å redusere til 1–2 ved Mario Lucia før den første perioden var over, for øvrig etter solid forarbeid av Stephan Vigier.

– Vi spillere var ikke helt påskrudd når kampen startet, og vi fikk dermed to i fleisen ganske tidlig. Men vi klarte å ta oss inn igjen ganske greit, og hadde håpet om at vi skulle snu denne kampen, sier Dennis Sveum.

Den første perioden var ganske jevnspilt, men hvor spillerne på hjemmelaget var et strå hvassere med tanke på effektivitet enn Oilers i denne treningskampen i England.

Marerittstart i andre periode

Oilers fikk en marerittstart på den andre perioden all den tid hjemmelaget scoret to ganger i løpet av et minutt ganske tidlig og gikk opp i ledelsen 4–1.

Selv om skuddstatistikken på det tidspunktet Oilers lå under 1–4 viste 10–10, så var det ingen tvil om at Nottingham Panthers var mye mer effektive. Og det gjorde ikke situasjonen bedre at de øket til 5–1.

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi fikk en sjokkstart på den andre perioden. Der hang vi ikke med i stroppene i det hele tatt, og det er rett og slett utilgivelig å slippe inn to så enkle og kjappe mål tidlig i perioden, understreker han.

Ingen tvil om at hjemmelaget har fått score rimelig enkle mål, samtidig som Oilers-spillerne må mange hakk opp i forhold til å omsette store sjanser i mål. Faktisk viste skuddstatistikken etter to perioder 20–21.

Oilers reduserte

Før den tredje perioden var halvveis så reduserte Oilers ved nykommer Patrick Ulriksen, etter assister fra Phil Lane og Jacob Lajace.

Det gikk ikke lange tiden etter reduseringen før Oilers nok en gang kappet inn på forspranget. Phil Lane ordnet ny scoring, etter assist fra Patrick Ulriksen og Jacob Lajace.

– Det er nesten slik at vi først begynte å spille god hockey når vi scoret de to kjappe i den siste perioden. Vi spillere følte rett og slett at det var pinlig å ligge under med 1–5 etter to perioder, og skjerpet oss maksimalt, sier Sveum.

– Vi klarte aldri å komme helt ajour med dem, selv om det var tydelig at de var dyktig slitne på slutten av kampen.

Vil revansjere seg i morgen

Selv om Oilers satte i gang en solid sluttspurt, kunne de ikke forhindre et tap mot Nottingham Panthers.

Oilers møter i morgen ettermiddag Brahead i Glasgow i sin andre kamp på sin reise til De britiske øyer.

– Det er ingen tvil om at vi ønsker å revansjere oss i den kampen. Da nytter det i alle fall ikke å komme slik på etterskudd som i kveldens kamp. Vi må rett og slett være skikkelig påskrudd fra kampstart, og det er noe vi spillere er mer enn klare på også, understreker Oilers-spilleren.