Nesten samtlige av de beste friidrettsutøverne i Norge har meldt sin ankomst.

Jakob Ingebrigtsen skulle ha løpt 3000 meter, men løper i stedet 1500 meter. Bror Henrik går inn på 3000 meter der Marius Bakken har den norske rekorden på 7.40,77.

Den yngste av løperbrødrene fra Sandnes tok NM-gull på 1500 meter i Byrkjelo, akkurat som det ble EM-gull på distansen i Berlin på ham. I Bergen får løperne motstand av svenskene Kalle Berglund og Johan Rogstedt. Norges fjerde EM-deltaker på 1500 meter, Ferdinand Kvan Edman er også med.

Karsten Warholm løper 300 meter i Bergen. Warholm tok to NM-gull i Byrkjelo i helgen, og han innkasserte også sin fjerde kongepokal. Norsk bestenotering på 300 meter lyder på 32,82 og er 19 år gammel, melder friidrett.no.

Jakob Ingebrigtsen løp inn til sier på 1500 meter under NM i Byrkjelo lørdag.
NTB scanpix

Brødreduell

Filip er fortsatt plaget av en ribbeinsbrist, men det var ikke verre enn at han løp og tok sølv på 800 meter i Byrkjelo i helgen. I Bergen får Filip Ingebrigtsen en ny sjanse på 800 meter.

Sondre Guttormsen (stav) og Ola Isene (diskos) kom begge til EM-finaler i Berling og får nye sjanser til å vise seg fram onsdag.

Sterke kvinner

Hedda Hynne, Sigrid Borge og Ezinne Okparaebo er noen av Norges beste på spinnsiden som stiller opp. Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse på 3000 meter hinder i EM, og hun skulle ha løpt 3000 meter flatt i Bergen, men etterdønninger etter en forkjølelse gjør at det ikke blir noen start på 28-åringen fra Romsdal. Hun deltok heller ikke i NM i helgen.

Isabelle Pedersen skulle også ha løpt 100 meter hekk på hjemmebane, men slik blir det ikke.

– Isabelle er blitt syk, og måtte dessverre melde forfall, sier stevnegeneral Kjell Magne Ebbesvik tilBergensavisen.