Sandvika: - Jeg håper dette blir min sesong, sier en glad 17-åring til Aftenbladet etter at gull nummer to er sikret. Vinnertiden 2.11,82 vitner også om en god prestasjon.

– Jeg fryktet at jeg skulle falle to, tre ganger, og ble stengt i siste sving grunnet andre sine uhell, men spurten sitter bra, sier Camilla Ziesler som trener med Team Ingebrigtsen.

Hun åpnet som nevnt dagen med en suveren prestasjon på 3000 meter.

- Løpet ga meg veldig mye selvtillit, sa hun til Aftenbladet like etter at hun hadde overbevist og begeistret alle i Bærum Idrettspark inkludert seg selv.

Og trener Gjert Ingebrigtsen.

– Hun har kapasitet, fysikken er det ikke noe i veien med, Camilla må bare lære seg å løpe i felt, våge å være klok. Nå så du hva han kan utrette, en kjempespurt, sa treneren stolt mens han bivånet henne fra tribunen.

Med tiden 9.26,50 smadret hun sin egen pers med 14 sekunder, dessuten slo hun storesøster Caroline sin familierekord på 9.35.

– Viktig, smiler 17-åringen og får masse godord fra storesøster.

Camilla Ziesler la seg litt bak i feltet de første fem rundene, og trener Ingebrigtsen var noe urolig da det ble luke frem til en kvartett dratt opp av gjesteløperen fra Argentina, Belen Casetta som var nær å kvalifisere seg til finale på 3000 meter hinder under OL i Rio 2016.

Ziesler tettet luken litt etter litt, la seg deretter i ro for å gjennomføre en vanvittig sterk siste 200 meter. Hun knuste konkurrentene og fikk speaker til å sammenligne med langt større og meritterte langdistanseløpere.

– Og nå stiller de flere ganger på 3000 meter?

– Jeg fikk i alle fall vist for meg selv at jeg klarer det. Følte det var skummelt før start, men jeg er litt slik, derfor var det så godt å få det til, sier Camilla Ziesler.

Med 9.26,50 har hun et stykke frem til Ingrid Christiansens 33 år gamle norske rekord på 8.50,26, men om Sandnes-løperen satser på distansen, er det god grunn til å tro at hun nærmer seg kraftig allerede mens hun ennå er junior.