— Vi håper hun er klar til da. Men vi haster ikke på. Hun må være hundre prosent restituert før hun kan begynne å tenke på å konkurrere igjen, sier trener Knut Jæger Hansen.

33-åringen fra Odda ble akillesoperert i venstre foten før jul, og har brukt vinter og vår til å trene seg opp igjen. Skaden ligner på den hun fikk i OL i London, men på motsatt fot.

- For tidlig

Hun er fortsatt i en fase der mye av treningen består av alternativ trening. Hun trener i basseng, på sykkel og ellipsemaskin.

— Det er bare halvparten av treningen som er løping, og dermed er det for tidlig å konkurrere alt nå – iallfall på et internasjonalt nivå, sier Knut Jæger Hansen.

Diamond League-starten går i Doha allerede nå på fredag. Roma (4. juni) og Birmingham (7. juni) kommer også for tidlig for Bovim.

— Bislett 11. juni er aktuelt hvis alt går som det skal nå fremover. Hvis hun ikke rekker Bislett Games, blir det ikke konkurranser før i juli. Diamond League-stevnene i Lausanne 9. juli og i Monaco 17. juli vil da være aktuelle datoer for et comeback, sier Knut Jæger Hansen.

Mangler fartstrening

Hun vil da løpe 1500 meter.

Stevnet i Paris 4. juli er ikke aktuelt, siden bare 800 meter står på programmet der.

— Ingvill har trent mest mengde og lite fart. Derfor blir det nok til at hun dropper 800 meter i år, og konsentrerer seg helt og fullt om 1500 meter. Det kan hende hun også prøver seg på 3000 meter, sier Hansen.

Sikter mot OL i Rio

OL i Rio er det store siktepunktet for Hardanger-løperen fra Odda. Sesongmålet i år er VM i Beijing 22.–30. august.

VM-kravet på 1500 m er 4.06,50. Det burde ikke være noe problem for Bovim, som har en pers på 4.02,20. I fjor hadde hun en bestetid på 4.04,11. Grete Waitz har den norske rekorden, med 4.00,55 – satt helt tilbake i 1978. — Heldigvis for Ingvill er VM et mesterskap som går sent, siste uken i august. Sånn sett har hun god tid på seg, mener Hansen.

— Det er også Diamond League-stevner i september, i Zürich og Brussel, der hun vil være med. I tillegg kommer hun til å løpe det populære gateløpet Fifth Avenue i New York. Så den viktigste delen av sesongen vil faktisk være august og september, sier Hansen.

Sist hun deltok i VM, i 2011, løp hun inn til en sjetteplass.

— Kan hun kjempe om medalje nå?

— Det er for tidlig å si. Hvis alt går etter planen gjennom sommeren kan hun forhåpentlig være med og slåss blant de aller beste, sier han.

Sterkt felt på Bislett

Bislett-sjef Steinar Hoen håper Bovim blir klar til Diamond League-stevnet 11. juni. Han kan love et sterkt felt, der den svenske europamesteren fra i fjor, Abeba Aregawi, stiller i spissen for hele verdenseliten. Hun vant også VM-gull året før, men da for Etiopia.

— Vi håper selvfølgelig at Ingvill blir klar. Men vi forventer jo ikke at hun skal prestere på topp i det første stevnet for sesongen. Så vi ønsker ikke å sette noe press på henne i så henseende, sier han.

Ingvill Måkestad Bovim skriver i en sms til BT at hun akkurat nå ikke ønsker å gi noe intervju.