HAUGESUND: — 5000 m skal koste litt. Jeg er vant til å ha det tøft, smiler Live med to blodige legger etter 12,5 runder på NM-banen i Haugesund.

Blodet kom av møter med konkurrentenes piggsko da det var tett mellom løperne i de rolige rundene midt i løpet.

— Vi startet med 80-runder, og deretter gikk rundetidene bare oppover. Så derfor valgte jeg å gå opp og dra. Med 1000 meter igjen, så forsøkte jeg dra fra, forteller Steinkjer-løperen om sin opplevelse av sølvløpet – to plasser opp fra fjorårets fjerdeplass.

Ikke heeelt fornøyd

Hun klarte å hekte av de fleste konkurrentene med fartsøkningen sin, men den tidligere VM-deltakeren Silje Fjørtoft fra SK Vidar fulgte på og spurtet fra Live på sisterunden.

Bakfra kom også Fjørtofts klubbvenninne Veronika Blom farlig fort helt på slutten, men Solheimdal klarte å holde unna med 30 hundredeler på tiden 16.50.11, fem sekunder bak persen.

— Jeg er fornøyd med sølvet, konstaterer Live.

— Eller. Egentlig ikke. Jeg vil jo ha gullet. Og tiden ble ikke så bra, legger hun til.

Fire trønderske medaljer

Søndag stiller hun opp på 10 000 – med alvorlige ambisjoner om gull. 18-åringen, som opprinnelig er fra Møre og Romsdal, løper lenger enn de fleste på hennes alder, men trives med det.

— Så lenge jeg sørger for å trene slik at det ikke bare blir gamping, så går nok det bra, sier hun lurt.

Steinkjer-løperen var slett ikke eneste medaljevinner fra Steinkjer Friidrettsklubb. Søsterparet Tara og Emily Norum tok gull og sølv på 400m. I tillegg sørget Yngvild Elvemo for Strindheim-bronse på 400m på NMs første dag.