Bergenseren Sindri Thor Jakobsson imponerte i bassenget i Israel under åpningsdagen av EM på kortbane. I den innledende runden av 100 meter butterfly svømte Jakobsson inn til tiden 51,99, som er solid forbedring av hans egen norske rekord.

Tiden var også god nok til å ta Jakobsson til en semifinale på distansen.

— Vi er veldige fornøyde med det Sindri klarte å prestere så tidlig på morgenen. Fortsatt er det mye som kan forandres på, spesielt i starten, men de siste 50 meterne var veldig sterke, sier landslagsstrener Petter Løvberg.

24-åringen, som er født på Island og oppvokst i Bergen, hadde egentlig ikke klart kvalifiseringskravet til mesterskapet, men ble likevel tatt med i troppen for å fylle et stafettlag.

— Han var så tett på kravet at vi valgte å ta ham med. Da er det også hyggelig at han innfrir, sier Løvberg.

Semifinalen går av stabelen onsdag kveld.

Jakobsson har i en årrekke svømt for BS/Delfana, men er nå bosatt i Oslo og representerer Lambertseter Svømmeklubb.

Åsane-karen Markus Lie (20) var også i aksjon på EMs første dag. Han svømte inn til tiden 1.58,18 på 200 meter rygg. Den tiden holdt kun til en 30.-plass i de innledende heatene, og Lie må derfor se finalen fra tribuneplass.

— Vi diskuterte lenge om han i det hele tatt skulle svømme den øvelsen, så vi hadde ikke forventninger om at han skulle kjempe om en semifinale. Han er likevel litt skuffet over at han ikke perset, men det kommer flere sjanser i dette mesterskapet, sier Løvberg.