MOLDE (Rbnett): Molde undervannsklubb fortsetter å dominere både nasjonalt og internasjonalt. I Oslo i helga tok herrelaget sitt NM-gull nummer 23 i UV-rugby. Molde har vunnet de 15 siste mesterskapene.

– Vi har vært mer overlegne tidligere, men denne gangen manglet vi sentrale spillere som Iver Bjørnerem, Mattis Wahlby, Jørgen Ulvestad og Mattis Mikkelsen. Vi hadde nok vunnet mer komfortabelt hvis vi ikke hadde hatt redusert lag, sier spillende trener Øyvind Nyhus, som har vært med på det aller meste av titler opp gjennom årene. Molde har også vunnet VM for klubblag (Champions Cup) ni ganger og seinest i fjor høst.

Spenning i finalen

De seks beste lagene får delta i NM, som er et slags sluttspill for den norske serien. Molde vant serien og møtte derfor lag fire og fem i gruppespillet. Boblen fra Bergen ble slått 7-1, mens Ålesund ble knust hele 24-2. I semifinalen var det Egersund som ble utspilt med 11-2. Finalen ble derimot tøffere enn de seiersvante Molde-spillerne er vant til.

– Vi slo Akkaren 18-0 i Europa League tidligere i sesongen, men de ga alt i denne kampen. Det kan av og til bli sånn at vi tar litt lett på NM etter at vi har møtt mange tøffe motstandere i Europa-kampene, erkjenner Nyhus.

Dette er de beste spillerne i Europa

Molde ledet 1-0 i finalen før Oslo-laget utlignet og det var en viss spenning i kampen fram mot pause. Men så tok Molde ledelsen igjen, og la på til 3-1 i andre omgang. Jon Reidar Heggdal ble klubbens toppscorer i NM. Den smale sporten fikk også bred oppmerksomhet i Sportsrevyen på NRK søndag kveld.

– Nå ser vi framover mot EM for landslag som går i Helsinki i månedsskiftet juni-juli. Laget er ikke tatt ut ennå, men det blir mange Molde-spillere i troppen, sier Nyhus om landslaget, der Moldes Iver Bjørnerem er spillende trener.

Molde-jenter ble norgesmestere

Følgende Molde-spiller fikk gullmedalje: Øyvind Nyhus, Bård Inge Pettersen, Øystein Skarholm, Jon Reidar Heggdal, Kjell Kristian Engelund, Jasmin Dervisevic, Niño Lopez, Jakob Larhammer, Leif Søvik, Even Bjørnerem, Njål Nordal og Matias Barsten.

Dette Molde-laget er best i verden for niende gang!

På Akkarens sølvlag deltok de tidligere Molde-spillerne Håkon Walderhaug, Henrik Nordal og Ådne Pettersen. På Akkarens damelag som tok gull spilte Amanda Barsten, Mari Bratteteig og Stine Røsok Dahl, alle fra Molde.