Det var et trist syn som møtte kasterne da de møtte opp på Fana stadion søndag. Kastnettet er fullstendig ødelagt.

– Jeg pleier å senke nettet litt når vi er ferdig å trene med tanke på vær og vind, men da vi kom lurte jeg på hvilken tulling som hadde senket hele nettet – for det er helt unødvendig. Da vi forsøkte å få det opp igjen så vi at det ikke var noe å ta det opp med, forteller trener Åge Odfjell.

Nesten alle snorene var kuttet og lagt i en haug. Nettet var flerret opp nede, og hemper var tatt av.

Er skremt

– Det var helt surrealistisk å se. Vi lurer på om det er vanlig hærverk, men synes det virker mer som om noen vil ha oss bort fra banen.

– Hvorfor tror dere det?

– En grønnskolling som bare vil drive hærverk hadde begynt å klippe ned nettet ytterst, de hadde ikke skjært bort et digert stykke og tatt hele nettet ned. Her har de gjort det umulig for oss å drive kasttrening. Det virker veldig systematisk og grundig gjort, sier treneren.

Det hele har satt et støkk i ham.

– Det skremte meg, så ærlig må jeg være. Jeg vet ikke om vi har en fiende, jeg har ikke sovet godt i natt.

Ikke første gang

Odfjell slukket lyset kl. 17.15 på lørdag, 15.50 dagen etter var altså nettet fullstendig ødelagt. Han våger ikke å si noe om når de får på plass et nytt, og om hvor mye det vil koste.

– Man må jo opp med lift, og så må det helt nytt nett, sier han.

Bortsett fra ødeleggelsene og en pakke sigaretter så de ikke noe uvanlig.

Det er ikke første gang de har opplevd at noen har ødelagt for dem. 2. juledag oppdaget de at det var skåret ut et mindre stykke i det samme nettet, det var ikke større enn at de klart å snøre det sammen og ordne det. Nå risikerer landets beste kastere å stå uten gode treningsfasiliteter en periode når de kommer tilbake fra trening i USA.

Nå vurderer de å politianmelde saken.