Utenriks

Dødstallene stiger etter flom og skred på Sri Lanka

Flere tusen soldater bidrar i hjelpearbeidet etter flommen på Sri Lanka. 180 personer er bekreftet døde som følge av den verste monsunen på Sri Lanka på 14 år.
Abonnent
Utenriks

Dyrepasser døde i tigerbur i England

En kvinnelig dyrepasser er død som følge av en hendelse med en tiger i Hamerton Zoo sørøst i England, opplyser politiet.
Abonnent
Utenriks

Den bisarre stillingskrigen

Her forsøker nord- og sørkoreanske soldater å stirre hverandre i senk.
Abonnent
Utenriks

Norge innfører sanksjoner mot Nord-Korea

Det innføres forbud mot investeringer i en rekke nordkoreanske industrier og mot salg av særskilte tjenester til diktaturet, melder Utenriksdepartementet.
Abonnent
Utenriks

Sør-Korea vil forlate den harde linjen

Der Donald Trump søker en konfronterende og hard linje overfor det nordkoreanske regimet har Sør-Koreas nye president vist seg som en fortaler for samarbeid og en eventuell koreansk gjenforening.
Abonnent
Utenriks

Ung mann pågrepet etter Manchester-angrepet

Britisk politi har gått til nok en pågripelse i kjølvannet av terrorangrepet i Manchester for en uke siden. En 23 år gammel mann er pågrepet sør i landet.
Abonnent
Utenriks

Ny pågripelse etter terrorangrepet i Manchester

En 25 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med angrepet i Manchester, opplyser britisk politi. Dermed er til sammen tolv personer i varetekt.
Abonnent
Utenriks

Tyskland skifter til grønn energi i rekordtempo

Tyskland legger om til fornybar energi raskt. Det koster statskassen dyrt i form av støtteordninger, og har satt i gang et kappløp for å skifte forurensende strømproduksjon.
Abonnent
Utenriks

500.000 har rømt fra flom på Sri Lanka

Store vannmasser har tvunget en halv million mennesker til å forlate hjemmene sine på Sri Lanka. Over 140 personer har mistet livet som følge av flom og skred.
Abonnent
Utenriks

Mot spennende britisk valginnspurt

Etter terroren i Manchester vil det bli enda mer oppmerksomhet rundt sterkt lederskap i de to siste ukene i den britiske valgkampen, tror eksperter.
Abonnent
Utenriks

British Airways satser på «nesten normal» søndag

Flyselskapet British Airways prøver å få til «nesten normal» drift i London søndag etter at dataproblemer skapte kaos dagen før.
Abonnent
Utenriks

Kilder hevder Trump vil trekke seg fra Parisavtalen

President Donald Trump har sagt til noen av sine medarbeidere at han planlegger å trekke seg fra Parisavtalen, melder nyhetsnettstedet Axios.
Abonnent
Utenriks

Theresa May: - Folk må være på vakt

Storbritannias statsminister Theresa May sier trusselnivået i landet er blitt senket fra «kritisk» til «alvorlig».
Abonnent
Utenriks

Ingen klimafremgang i G7-gruppen

USA har ikke nærmet seg de andre G7-landene i klimaspørsmålet på toppmøtet i Italia, ifølge vertsnasjonen.
Abonnent
Utenriks

Jeremy Corbyn: – Terror en følge av britisk krigføring

Den britiske valgkampen ble satt på vent etter mandagens terrorangrep i Manchester. Nå har Labour-leder Jeremy Corbyn startet opp igjen, og får kritikk for å påstå at terror mot vestlige land er en direkte konsekvens av vestlige lands militære operasjoner i muslimske land.
Abonnent
Utenriks

Stoltenberg: Trumps stil er uvant

USAs president Donald Trump har en måte å være på som nok oppleves som litt annerledes for andre ledere, mener NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
Abonnent
Utenriks

Dette er de tre hacker-arketypene

Hackerne er en broket flokk som består av alt fra idealistiske aktivister til vanlige cyber-forbrytere.
Abonnent
Utenriks

Solberg: – Tydelig beskjed fra Trump

USAs president Donald Trump svingte pisken da han møtte stats- og regjeringssjefene i Nato. Ikke overraskende, mener statsminister Erna Solberg (H).
Abonnent
Utenriks

Lever godt med truslene

London (BT): Britiske myndigheter snakket om å plassere ut tusenvis av soldater, men du skal lete godt for å finne dem i London.
Abonnent
Utenriks

Trump lekset opp for sine allierte i Nato

USAs president Donald Trump vil ha sterkt fokus på både terrorisme og innvandring i Nato. Samtidig krever han at andre allierte legger mye mer penger på bordet.
Abonnent
Utenriks

Trump unnlot å nevne NATOs musketer-ed

«Én for alle, alle for én», sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Men han fikk ikke USAs president Donald Trump til å si det samme.
Abonnent
Utenriks

Siste sjanse til å overbevise Trump

G7-toppmøtet som starter fredag, anses for å være verdens siste sjanse til å overtale USAs president til å forplikte seg til klimaavtalen fra Paris.
Abonnent
Utenriks

Her møter Solberg Trump for første gang

Statsminister Erna Solberg (H) har hilst på USAs president Donald Trump for første gang. Begge deltar på NATOs toppmøte i Brussel.
Abonnent
Utenriks

Fortsatt kaos hos tyske sosialdemokrater

Sosialdemokratene i SPD fikk omsider presentert sitt valgprogram til det tyske valget i høst. Programmet blir imidlertid møtt med langt mer kritikk enn ros.
Abonnent
Utenriks

Våpenkappløp øker trusselen i Europa

Natos – og Donald Trumps – planer om markant større budsjetter til forsvar kan få russerne til å senke terskelen for bruk at atomvåpen og en intensivering av cyberkrigføring, vurderer eksperter. Torsdag besøker Trump europeiske kollegaer i Nato-hovedkvarteret i Brussel.
Abonnent
Utenriks

Politiet: – Terrormistenkte var del av et nettverk

Politiet i Manchester er sikre på at Salman Abedi, den antatte gjerningsmannen bak terrorangrepet, var del av et nettverk. Personen som laget bomben, kan være på frifot.
Abonnent
Utenriks

Merkel i medvind før valget i Tyskland

De tyske sosialdemokratene er lei av harde sparetiltak og vil sette i gang med investeringer i utdanning og infrastruktur. Foreløpig uten å ha fremlagt noe klart valgprogram.
Abonnent
Utenriks

Fire klatrere funnet døde på Everest

Fire personer er funnet døde i et telt i den høyeste leiren på Mount Everest, opplyser en tjenestemann og en redningsarbeider.
Abonnent
Utenriks

17 døde og 7 savnet etter bussulykke i India

Minst 17 mistet livet da en buss med pilegrimer kjørte av veien og styrtet 150 meter ned i en elv i India. Sju personer er savnet.
Abonnent
Utenriks

Manchester samlet i sorg

Tusenvis av mennesker var samlet på minneseremonien på Albert Square i Manchester.
Abonnent