nyheter

Trump: – Støtter CIA «1000 prosent»

President Donald Trump erklærte at han støtter CIA «1000 prosent» da han talte til etterretningsorganisasjonens ansatte.
Abonnent
nyheter

Ap tror ikke Trump gjør Norge mindre trygt

Oslo: Arbeiderpartiet venter seg ikke et større sikkerhetspolitisk linjeskifte med Donald Trump som president. Men det gjør SV.
Abonnent
nyheter

Fem ting Donald Trump allerede har gjort som USAs president

Washington: Han avsluttet sin første dag som president ved å danse til Frank Sinatras «My Way». Før han gjorde det, hadde Donald Trump allerede begynt på jobben som USAs 45. president.
Abonnent
nyheter

16 døde i busskrasj i Italia

16 personer omkom da en ungarsk buss med ungdommer om bord krasjet på en motorvei i Verona i Italia fredag kveld.
Abonnent
nyheter

Voldsomme demonstrasjoner i Washington

Politiet måtte ty til tåregass og batonger for å kontrollere demonstrantene i Washington under innsettelsen av Donald Trump. 217 personer er så langt blitt arrestert.
Abonnent
nyheter

Signerte ordre mot Obamacare

Donald Trump har signert sin første presidentordre, som handlet om å begrense «byrden» ved Obamacare.
Abonnent
nyheter

Dette vil Trump gjøre først

USA skal utvikle et nytt forsvarssystem mot rakettangrep fra land som Iran og Nord-Korea, varsler Donald Trump i ett av flere politiske dokumenter som er publisert på Det hvite hus' nettsted.
Abonnent
nyheter

– Skremmende og sterk tale fra president Trump

Donald Trump brukte store deler av sin innsettelsestale til å gå i strupen på dem som satt rundt ham – «the establishment». – Skremmende, men tydelig og sterk tale, sier retorikkekspert Trygve Svensson.
Abonnent
nyheter

Donald Trumps innsettelsestale

Her følger manuset til Donald Trumps innsettelsestale i sin helhet på engelsk.
Abonnent
nyheter

Ti overlevende funnet etter snøskredet i Italia

Penne (NTB-AP): Letemannskapene i Italia har så langt funnet i alt ti overlevende etter snøskredet som begravde et hotell i Abruzzo-regionen i Italia for to dager siden. Flere har blitt hentet ut.
Abonnent
nyheter

I denne New York-bydelen elsker de Trump

De flyktet fra undertrykkelse i Sovjetunionen, og med Donald Trump har innbyggerne i det største russiske eksilsamfunnet i den vestlige verden fått en helt som kan gjøre USA storartet igjen.
Abonnent
nyheter

Minst tre drept da bil kjørte inn i folkemengde i Australia

Tre personer omkom, deriblant et barn, og 20 ble skadd da en bil kjørte ned fotgjengere i Melbourne i Australia fredag. Politiet sier det ikke er snakk om terror.
Abonnent
nyheter

Varslet katastrofen, sier han ikke ble trodd

Politiet og de lokale myndighetene i Pescara trodde ikke på de første meldingene de fikk om at et snøskred hadde knust et skihotell, forteller mannen som forsøkte å varsle.
Abonnent
nyheter

Bush senior: Seremonideltakelse ville ført meg i graven

USAs tidligere president George H.W. Bush (92), som er innlagt på intensivavdeling med lungebetennelse, kan ikke delta når Trump tas i ed, fordi det ville ført ham i graven.
Abonnent
nyheter

Historien om Donald Trump: Gambling, gjeld og det store comebacket

Etter et tiår med spektakulære oppkjøp gikk Donald Trumps kasinoer konkurs på begynnelsen av 1990-tallet. Men ikke Trump selv. En stor del av hans gambling ble gjort med andres penger.
Abonnent
nyheter

Obamas benådning skaper dilemma for Assange

Etter å ha sonet syv år i fengsel løslates Chelsea Manning i mai. Nå rettes imidlertid fokuset mot Wikileaks-stifter Julian Assange, som har lovet å la seg utlevere dersom Manning ble benådet, samt Edward Snowden, som onsdag fikk forlenget sitt opphold i Moskva.
Abonnent
nyheter

Obama grilles av pressen for siste gang

Ingen kan gjøre denne jobben alene, understreket Barack Obama på sin siste pressekonferanse som president.
Abonnent
nyheter

– Over 30 drept i selvmordsangrep i Mali

Minst 30 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en militærleir i det nordlige Mali, ifølge lokale kilder.
Abonnent
nyheter

Flere jordskjelv i Italia

Sentrale deler av Italia er rammet av flere jordskjelv. Kringkasteren RAI melder om skader på bygninger.
Abonnent
nyheter

Dette har vært kvinnene i Donald Trumps liv

Den påtroppende presidenten har ved flere anledninger blitt beskyldt for å være mannssjåvinist. Trump har hatt flere kvinner i sitt liv, mens andre kvinner hevder at de har blitt satt i sammenheng med ham uten at det egentlig har vært tilfelle.
Abonnent
nyheter

Beleiret syrisk by avskåret fra nødhjelp

Nødhjelpsleveransene til byen Deir al-Zor øst i Syria er avbrutt på grunn av kraftige kamper, opplyser Verdens matprogram (WFP).
Abonnent
nyheter

Britene smeller med døren på vei ut av EU

Storbritannias statsminister truer med hevn dersom EU straffer britene for å forlate unionen. Men det er den britiske økonomien som vil bli skadelidende om forhandlingene med EU-landene ikke fører til nye bilaterale handelsavtaler med de individuelle EU-landene.
Abonnent
nyheter

Stor usikkerhet blant EU-borgere i Storbritannia

Uroen brer seg blant EU-borgere som er bosatt i Storbritannia. Den britiske statsministeren har foreløpig ikke gjort mye for å betrygge dem.
Abonnent
nyheter

Obama benåder Chelsea Manning

President Barack Obama benåder Chelsea Manning, som er dømt til 35 års fengsel for å ha lekket store mengder hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks.
Abonnent
nyheter

Bombet flyktningleir i Nigeria

Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria, opplyser Leger Uten Grenser.
Abonnent
nyheter

Theresa May varsler fullt brudd med EU

Brussel (NTB-Johan Falnes og Kristian Skårdalsmo): Storbritannias statsminister Theresa May vil ha britene ut av det indre marked. Det er klargjørende, men ingen fasit, mener europaminister Frank Bakke-Jensen.
Abonnent
nyheter

30 demokrater vil boikotte innvielsen av Trump

Over 30 demokratiske medlemmer av Representantenes hus boikotter innvielsen av Donald Trump som president. Det begrunner de med at Trump er en fare for demokratiet.
Abonnent
nyheter

Nesten 180 savnet etter forlis i Middelhavet

Nesten 180 mennesker er savnet og fire bekreftet omkommet etter at et skip med migranter kantret i Middelhavet lørdag.
Abonnent
nyheter

Lavrov: – Amerikanske diplomater spionerer på oss

Amerikanske diplomater anklages for spionasje i Russland av landets utenriksminister Sergej Lavrov. Blant annet skal diplomatene ha arbeidet under falske identiteter.
Abonnent
nyheter

– Vi har gjort oss selv til atomkraftens slaver

Franskmennene fryser. Flere av reaktorene på landets atomkraftverker er ute av drift, og det kan bli nødvendig å kutte strømtilførselen i perioder. 75 prosent av Frankrikes strømforbruk kommer fra atomkraft.
Abonnent
nyheter

Grotesk funn i voldsherjet mexicansk stat

Mexicansk politi har gjort et uhyggelig funn av seks hoder i plastposer på taket av et kjøretøy og seks hodeløse lik inne i bilen, i den voldsherjede delstaten Guerrero.
Abonnent
nyheter

Letingen etter Malaysia Airlines-fly innstilles

Nesten tre år etter at Malaysia Airlines MH370 forsvant, har Australia, Malaysia og Kina innstilt undervannssøket etter flyet.
Abonnent
nyheter

Slik erobret Donald Trump Manhattan

Som ung flyttet entreprenøren til Manhattan og fikk ved hjelp av en brutal ny mentor, en kvinnelig «killer» og en oppdiktet pressetalsperson navnet sitt i gull på New Yorks mest eksklusive adresse.
Abonnent
nyheter

USA har ikke valgt en politiker til president. De har valgt et varemerke.

En natt på Trump Hotel i Washington er en fascinerende reise inn i Donald Trumps verden. En verden hvor politikeren ikke kan skilles fra forretningsmannen. Det er nemlig navnet som er forretningen.
Abonnent
nyheter

Trump langer ut mot CIA-sjefen

Avtroppende CIA-sjef John Brennan mener Donald Trump ikke skjønner Russlands påvirkningskraft og handlinger. Trump langer ut mot Brennan og spør om han står bak forrige ukes lekkasjer.
Abonnent
nyheter

Slik var Donald Trumps barndom

For den voldsomme gutten Donald Trump var barndommen trening i å bli en suksess. Som sin far og bestefar lærte han å utnytte smutthullene i samtidens kapitalisme.
Abonnent
nyheter

– Flyet krasjet inn i hus og tok livet av hele familier

Minst 37 personer omkom da et tyrkisk transportfly styrtet og traff et boligområde nær flyplassen ved Kirgisistans hovedstad Bisjkek, ifølge landets myndigheter.
Abonnent
nyheter

Stadig flere barn flyktet alene over Middelhavet

Nærmere 26.000 enslige mindreårige satte livet på spill ved å flykte i båter over Middelhavet i fjor, og dette var mer enn dobbelt så mange som året før.
Abonnent
nyheter

Norsk kvinne døde i scooterulykke i Sverige

En 69 år gammel norsk kvinne døde etter en snøscooterulykke nord for Storlien i Åre kommune i Jämtland lørdag. En 70 år gammel norsk mann ble alvorlig skadd i ulykken.
Abonnent
nyheter

Trump lover egen hacking-rapport

USAs påtroppende president Donald Trump raser mot amerikansk etterretning og vil lage sin egen rapport om Russlands angivelige hacking og inngripen i den amerikanske valgkampen.
Abonnent