utenriks

Fra diskodronning til politisk prinsesse

Mors forræderi og fars altoppslukende besettelse av politikk får den unge advokaten Marine Le Pen til å kaste seg ut i det parisiske nattelivet. Hun skal i hvert fall ikke bli politiker. Tror hun.
Abonnent
utenriks

Alt klart for fransk valgthriller

Første runde av det franske presidentvalget ligger an til å bli en skikkelig thriller. Mange velgere har ennå ikke bestemt seg for hvem de skal stemme på.
Abonnent
utenriks

Total uvisshet foran presidentvalget

Favoritten Emmanuel Macron advarer mot konkurrenter som vil melde Frankrike ut av EU og Nato. Velgernes rådvillhet gjør valget helt uforutsigbart.
Abonnent
utenriks

Valget i Frankrike: Macron leder knapt

Sentrumskandidaten Emmanuel Macron beholder en knapp ledelse over Marine Le Pen på de siste meningsmålingene før første runde av presidentvalget.
Abonnent
utenriks

Rundt 50 regjeringssoldater drept av Taliban i Afghanistan

Om lag 50 regjeringssoldater er drept av opprørere nord i Afghanistan. Opprørerne var iført regjeringshærens uniformer og kom kjørende i et militært kjøretøy.
Abonnent
utenriks

Frankrike på tå hev etter angrep

Frankrikes statsminister beskylder presidentkandidatene Marine Le Pen og François Fillon for «skamløst» å bruke torsdagens terrorangrep til å sanke velgere. 
Abonnent
utenriks

Rik kineser har kjøpt svensk ubåthavn

Over hele verden går kinesiske selskaper til innkjøp av havner – og det fører til bekymring. I Sverige veier det imidlertid tyngst at havnen ikke ble russisk.
Abonnent
utenriks

Mattis fastholder at Syria har kjemiske våpen

USAs forsvarsminister Jim Matis fastholder at Syria har kjemiske våpen og advarer president Bashar al-Assad mot å bruke dem.
Abonnent
utenriks

Flere våpen funnet i gjerningsmannens bil

Mannen som drepte en politimann på Champs-Élysées skal ha blitt dømt for vold mot politiet og ble terroretterforsket. IS hevder de står bak angrepet.
Abonnent
utenriks

Tesla tilbakekaller 53.000 biler

Bilprodusenten Tesla tilbakekaller 53.000 biler av modellen S og X grunnet et mulig problem som kan føre til at håndbrekket ikke løsner.
Abonnent
utenriks

USAs visepresident hyller Indonesias muslimer

USAs visepresident Mike Pence tok med familien på moskébesøk i Jakarta og roser Indonesias muslimer på sin reise i landet.
Abonnent
utenriks

Hard debatt sparker i gang britisk valg

Opphetet debatt i parlamentet viste Theresa Mays taktikk i valgkampen: Voksenmobbing av den svake Labour-lederen og et vagt brexit-løfte.
Abonnent
utenriks

Russisk journalist drept etter artikler om korrupsjon

En framtredende russisk journalist er død av skadene han ble påført etter å ha blitt angrepet i St. Petersburg for halvannen måned siden.
Abonnent
utenriks

Bill O'Reilly får sparken fra Fox News

Den overgrepsanklagede TV-verten Bill O'Reilly får sparken fra Fox News, bekrefter TV-kanalens eier 21st Century Fox.
Abonnent
utenriks

OPCW: Nervegass er funnet på ofre etter angrep i Syria

Uomtvistelige resultater viser at ofrene var utsatt for saringass eller en lignende substans i Syria, opplyser Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen.
Abonnent
utenriks

Overveldende flertall i Parlamentet for britisk nyvalg

Det britiske Parlamentet støtter som ventet statsminister Theresa Mays plan om nyvalg 8. juni. 522 representanter stemte for, mens 13 stemte imot. 
Abonnent
utenriks

Valgte trygghet fremfor demokrati

Erdogan får mer makt etter søndagens folkeavstemning, og tyrkerne håper de får et bedre liv, til tross for at demokratiet lider.
Abonnent
utenriks

May kaster brexit-jokeren for å kvele innenrikspolitiske stikk

Det britiske nyvalget handler ikke så mye om motstand mot brexit som statsminister Theresa May antyder. De innenrikspolitiske fristelsene var ganske enkelt for store.
Abonnent
utenriks

EU ber om gransking av folkeavstemningen i Tyrkia

EU ber om en åpen gransking av folkeavstemningen som sikrer president Recep Tayyip Erdogan mer makt i Tyrkia. Erdogan avviser kravet.
Abonnent
utenriks

May utlyser nyvalg i Storbritannia 8. juni

Storbritannias statsminister Theresa May utlyser nyvalg 8. juni og begrunner dette med at opposisjonen stikker kjepper i hjulene for brexit-prosessen.
Abonnent
utenriks

All makt til Erdogan

Erdogan ble allmektig etter å ha fått innvilget fullmakter han allerede hadde tatt. OSSE kritiserer folkeavstemningen i skarpe vendinger – men for døve ører.
Abonnent
utenriks

Trump risikerer å få sin første velgersmell

Hvis demokratene klarer å erobre en bunnsolid republikansk valgkrets kan det åpne for flere indre opprør mot Donald Trump.
Abonnent
utenriks

Dette er Kim Jong-un – «den store etterfølgeren»

Vesten elsker å fremstille Kim Jong-un som en slags utilregnelig karikatur av en despot. Hans brutale stil og atomavskrekking er imidlertid ikke irrasjonell, ifølge eksperter.
Abonnent
utenriks

Prins Harry forteller om psykiske problemer etter morens død

Prins Harry forteller at han i flere år forsøkte å ignorere sorgen over morens død, og at han til slutt måtte søke profesjonell hjelp for å takle følelsene.
Abonnent
utenriks

TV: Tyrkia forlenger unntakstilstanden

Tyrkia kommer til å forlenge unntakstilstanden som ble innført etter kuppforsøket i juli i fjor, melder TV-kanalene CNN Turk og NTV. 
Abonnent
utenriks

Mann ettersøkt etter direktesendt Facebook-drap i USA

Store politistyrker i Cleveland i Ohio jakter etter en 37 år gammel mann som lastet opp en video på Facebook hvor han skyter og dreper annen mann. 
Abonnent
utenriks

USAs visepresident om Nord-Korea: Tålmodigheten er over

USAs visepresident Mike Pence slo fast at tiden for «strategisk tålmodighet» overfor Nord-Korea er forbi da han besøkte grensen til det lukkede landet.
Abonnent
utenriks

Skuffelse i begge leire i Tyrkia

Mens en skuffet opposisjon i Tyrkia krangler om veien videre, er også tilhengere av presidenten misfornøyde med at seieren i folkeavstemningen ikke ble større.
Abonnent
utenriks

Erdogan: - En historisk avgjørelse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller resultatet av søndagens folkeavstemning om omfattende grunnlovsendringer i Tyrka for en «historisk avgjørelse».
Abonnent
utenriks

Velgerne i Frankrikes rustbelte kan avgjøre valget

Stål og kull gjorde Lorraine til et industrielt kraftsenter i 200 år. I dag er det over. Selv om rustbeltet er i ferd med å reise seg igjen etter 30 års krise, prøver de politiske ytterfløyene å utnytte mistilliten til politikerne, EU og ikke minst fremmedfrykten.
Abonnent
utenriks

Knapp ledelse for ja-siden i Tyrkia

Ja-siden har en stadig knappere ledelse i folkeavstemningen i Tyrkia. Etter at 96 prosent av stemmene er talt opp, har ja-siden 51,5 prosents oppslutning.
Abonnent